En l'imaginari col·lectiu, una relació sexual està moltes vegades associada a un llit a la nit, però el cert és que al llarg del dia existeixen molts moments propicis per gaudir d'un coit, especialment al matí. Encara que pot semblar que tot just aixecar-se, després de sonar el despertador, no és un bon moment per excitar-se, el cert és que el sexe matutí pot ser molt estimulant i determinar el dia per bé. Aquestes són les raons per aquelles de què és aconsellable gaudir en parella a aquestes hores del matí.

S'està més clar i descansat

Encara que la nit sembla més excitant, el cert és que a aquella hora del dia solem arribar molt cansats i amb ganes sobretot de dormir, sobretot després d'una setmana de feina intensa i vida familiar. En l'excitació, el descans i la relaxació són molt importants, per la qual cosa després d'una bona nit de son reparador, aixecar-se al matí i gaudir d'una relació sexual completa pot ser molt gratificant.

Home i dona al llit

El sexe al matí es beneficia d'haver gaudit d'un bon descans a la nit

El nivell hormonal és òptim

El nivell hormonal en homes i dones és més elevat al matí. Els homes, per exemple, produeixen naturalment més testosterona al matí, per la qual cosa la majoria de les vegades tenen un desig sexual més gran i una libido més exacerbada a aquella hora també.

Un bon moment per al cervell

Quan ens aixequem, normalment necessitem diversos minuts per sortir d'un estat de repòs i que el nostre cervell comenci a funcionar a tota velocitat per organitzar el dia. Aquell moment de mitja vigília, és perfecte per a una relació sexual. El cervell està una mica desconnectat, no està pensant en tot el que ha de fer en les pròximes hores, i per tant es troba en un moment ideal per gaudir sense massa preocupacions.

Els beneficis de l'orgasme

Un orgasme allibera neurotransmissors que provoquen una sensació de benestar immediata, igual com substàncies químiques com l'oxitocina, també coneguda com l'hormona de l'amor, que indueixen un estat de felicitat important. Per això, tenir una relació sexual en aixecar-se ajuda a millorar l'humor durant la resta del dia.

Dona al llitLa sexualitat matutina influeix molt positivament en l'humor de la resta del dia

Ajuda a sortir de la rutina sexual

Tenir sexe al matí és generalment una experiència nova, amb els beneficis que comporta sortir de la rutina per a aquesta esfera de la vida humana. Això permet una excitació més important i una concentració més gran durant l'acte sexual que pot portar a les persones a gaudir d'una manera diferent i a viure'l d'una manera més conscient, amb els beneficis que té això per a la vida en parella.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat