La Generalitat ha intervingut la residència La Llar de l'Hotel Maricel Tercera Edat de Canet de Mar, a la comarca del Maresme, per la situació epidemiològica i assistencial del centre, en el qual 40 dels 46 residents han donat positiu per coronavirus, un 87% del total de la gent gran. Tal com ha informat el Departament de Salut, a partir d'ara assumirà provisionalment la direcció i la gestió de l'equipament Suara Serveis SCCL, mentre que la conselleria vetllarà perquè l'activitat assistencial es presti amb garanties i s'adoptin les mesures d'intervenció establertes.

La nova entitat gestora es farà càrrec de la dotació del centre amb personal propi i els treballadors dels quals ja disposa la residència quedaran sota la seva tutela. El cribratge dut a terme ha revelat un total d'onze professionals contagiats per Covid, de la vintena que treballen al centre, així com 40 residents positius i 6 negatius. Dels ancians amb coronavirus, tres han estat hospitalitzats amb simptomatologia greu, mentre que 6 més han estat traslladats a la residència ORPEA de Girona per baixar la pressió assistencial.

D'altra banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha reforçat la plantilla, alhora que l'Atenció Primària ha destinat un equip de metge i infermera per fer el seguiment sanitari dels residents. Segons la conselleria "els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d'impossibilitat per complir amb l'Ordre SND / 265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències d'avis i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la Covid". Aquesta residència col·labora amb la Generalitat de Catalunya.

Més brots

Tot just una setmana només ha passat per detectar un nou contagi massiu en una residència, una de les cares més crues d'aquesta segona onada. El passat 9 de novembre, el Departament de Salut va informar de 6 brots de coronavirus amb 174 positius a residències de gent gran de les Terres de l'Ebre, entre usuaris i treballadors, amb 9 hospitalitzats.

Les residències afectades són la Vima, de Sant Carles de la Ràpita, on hi ha 55 usuaris i 18 treballadors positius, la residència Sant Miquel Arcàngel, de Tortosa, hi ha 38 usuaris i 11 treballadors infectats, l'Onada, de Gandesa, on hi ha 19 usuaris i 8 treballadors afectats, la Natzaret, de Móra d'Ebre, amb 14 usuaris i 10 treballadors infectats i la Santa Creu, a Jesús, hi ha un usuari afectat.