El departament de Salut ha comunicat que ha intervingut la residència per a gent gran El Colomer de la Bisbal del Penedès  (Baix Penedès) perquè tots els seus usuaris, un total de 27, han donat positius de covid-19. A més, en el centre geriàtric també hi treballen una vintena de professionals, dels quals vuit també han estat infectats de coronavirus. 

Arran d'aquest brot de covid, Salut considera que el centre es troba en una situació excepcional que impossibilita atendre els seus usuaris, per la qual cosa ha procedit a la seva intervenció, segons un comunicat del departament de Salut. 

residencia coronavirus gent gran - EFEPersonal sanitari atén una persona gran / EFE

Mutual Gestión Integral assumirà la direcció

Davant aquesta situació, Salut ha determinat que l'empresa Mutual Gestión Integral assumeixi provisionalment la direcció i gestió de l'equipament. A més, dotarà el centre de personal propi,  mentre que els treballadors que ja disposa la residència quedaran sota la seva direcció.

A més, Salut vetllarà perquè es presti amb les degudes garanties l'activitat assistencial, així com que s'adoptin les mesures d'intervenció establertes. 

Aquest no és l'única residència que Salut ha hagut d'intervenir arran d'un brot de covid. El passat 1 de novembre va actuar en una de Reus, en la qual es van infectar 44 residents dels 52 que té. 


 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat