El Gremi de Restauració de Barcelona presentarà aquest dimecres un recurs contenciós administratiu al TSJC contra la resolució de la Generalitat que estableix un horari d'obertura als bars i restaurants de 6,5 hores diàries amb un aforament màxim del 30% i en demanarà la suspensió cautelar després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Basc.

El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha insistit que "el dany que estan causant les restriccions és desproporcionat" i ha posat en dubte l'eficàcia d'aquesta mesura per contenir la pandèmia de Covid-19. "El pronunciament del TSJPB, en la línia d’atendre el crit d’auxili dels restauradors, hauria de fer reflexionar els magistrats del TSJC", ha afegit.

La restauració contra les restriccions anti-Covid

Aquest no serà el primer recurs que presenti l'entitat. El Gremi de Restauració de Barcelona ha qüestionat en diverses ocasions les resolucions del departament de Salut, tot i al·legar arguments molt similars als que ha fet servir la restauració basca, i el Tribunal les ha denegat "de manera sistemàtica", segons denuncia.

"Correspon als tribunals confirmar que l’actuació de l’administració s’ajusta a la legalitat, especialment en moments d’excepcionalitat com l’actual. Ni els polítics ni els experts es troben per sobre o al marge de la llei", afegeix Pallarols en el comunicat.

La restauració basca guanya als tribunals

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPV) va acceptar aquest dimarts cautelarment la petició de les associacions d'hostaleria per reobrir els locals en aquells municipis en 'zona vermella' a causa de l'elevada taxa de contagis per Covid-19.

En una interlocutòria emesa per la Sala Contenciosa Administrativa del TSJPV es respon així a la petició de mesures cautelars sol·licitades pels hotelers per permetre l'activitat de bars i restaurants en aquestes àrees fins que el tribunal reflexioni sobre l'assumpte.

 

Imatge principal: Treballadors del restaurant Amélie de la plaça de la Vila recollint taules i cadires amb gent encara menjant, el 21 de desembre del 2020. / ACN