Caminar a un ritme ràpid, quan es combina amb una alimentació saludable, és summament eficaç per perdre pes. I a això se sumen altres beneficis per a la salut, des de reduir el risc de patir patologies malalties cardíaques fins a depressió. El secret està en el ritme: ha de ser una mica accelerat, no un simple passeig sense més ni més.

Això no significa que hagi d'accelerar el pas gairebé a la velocitat d'un corredor, n'hi ha prou amb què ens costi una mica fer-ho. Existeix una forta relació entre la intensitat de l'exercici i les hormones cremagrasses. Però no només això. Quan es camina a pas accelerat, es tendeix a reduir el greix abdominal profund, una de les principals causes de la síndrome metabòlica.

CaminarCaminar de pressa afavoreix la pèrdua de pes

A més, davant la cursa, el passeig té un benefici i és que redueix l'impacte. En caminar, un dels teus peus sempre està en contacte amb el terra, però durant la cursa hi ha una etapa de flotació en la qual tot el cos s'eleva en l'aire. Després, en tornar a baixar, es produeix l'impacte que pot tenir conseqüències a llarg termini en les articulacions.

Per assegurar-se que un ritme és l'adequat, primer cal caminar 30 minuts de forma ràpida tres dies a la setmana. Es pot fer tot d'una vegada o es pot dividir en ratxes amb intervals de recuperació. Si es fes una escala d'un a deu, caminar a pas lleuger seria un esforç d'al voltant de 6. En aquest cas, es cremarien fins a 340 calories per hora. Quan l'esforç puja a set o vuit, es crema aproximadament 564 calories per hora. Els científics han realitzat diversos estudis sobre això.

Una investigació duta a terme per experts de la Universitat de Califòrnia va concloure que, de mitja, les persones que no solen fer cap altre exercici i que caminen uns 5 quilòmetres a l'hora, cremen unes 270 calories a l'hora.

Cal procurar fer-ho en dies no consecutius, entrenant els dies restants de la setmana amb un altre tipus d'activitat física. Si pot ser, més muscular i amb exercicis de pes. D'aquesta forma, s'ajuda el cos recuperar-se més ràpid.

GimnàsConvé que se'n vagi alternant el caminar i els exercicis musculars

Quant a la tècnica, la mirada no ha d'apuntar als peus, és millor concentrar-se en un punt uns metres més endavant i mantenir un pas llarg i el coll alineat amb la columna. S'han de notar activats els abdominals, estirant el melic cap a la columna vertebral, la qual cosa automàticament permet una bona postura. També s'han d'estrènyer els glutis per obtenir l'empenta més gran|important, perquè se'n pugui anar més ràpid i aguantar més. Així mateix cal balancejar els braços amb els colzes doblegats a 90 graus i les mans una mica tancats, amb els colzes enganxats al cos.

Per anar augmentant en intensitat, es pot caminar costa amunt, la qual cosa fa que l'entrenament sigui més desafiador. També buscar terrenys irregulars. En el cas que no sempre pugui sortir fora, hi ha l'opció de fer-ho en una cinta de córrer. No és tan efectiu, però és un de bo de mantenir-se en forma.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat