Ja no hi ha cap excusa per posar-se en forma. Ni temps, ni diners. Són suficients set minuts al dia a casa per aconseguir uns resultats espectaculars. Es pot fer sol, en família, amb amics... Costa creure-ho, però és veritat. I a més ara, amb la facilitat d'una aplicació que tant en iPhone com Android ajuda a aconseguir aquest objectiu que permet realitzar una sèrie d'exercicis molt complets que milloren la condició física de qualsevol persona, a excepció d'aquells que tinguin algun problema de salut i necessitin consultar amb un especialista abans de posar-se a fer-ho.

L'aplicació està basada en la taula d'exercicis dissenyats per Brett Klika i Chris Jordan, dos experts de l'Human Performance Institute (Florida), i consta de dotze rutines en les quals només es necessiten una cadira i una paret, i que consta principalment d'esquats, planxes i salts.

Imatge 1

L'entrenament es pot considerar com a HIIT ―l'anomenat entrenament basat en exercicis d'alta intensitat en poc temps― i es compon de 12 proves que alternen l'exercici cardiovascular i el de força. S'han de practicar en intervals de 30 segons, amb 10 segons de descans entre cadascun, fins a una durada de 7 minuts.

Els blocs d'exercicis són els següents:

1. Salts obrint cames i braços

2. Esquats recolzant l'esquena a la paret

3. Flexions recolzant els braços a terra

4. Abdominals

5. Amb una cadira, pujar i baixar en dos temps

6. Esquats sense paret

7. Recolzant els braços en el seient d'una cadira, exercici de tríceps

8. Planxa frontal

9. Elevació alterna dels genolls sense moure's del lloc

10. Gambades sense moure's del lloc

11. Flexions rotant el cos i mantenint el braç en alt

12. Planxa lateral

A més, en el següent vídeo de YouTube pots comprovar en un moment que els exercicis que proposa aquesta efectiva modalitat són tan senzills que només has d'animar-te a posar-te en marxa. S'explica cada un d'ells pas a pas.

App Entrenament 7 minuts

Amb l'aplicació Entrenament de 7 minuts, és més molt fàcil realitzar el seguiment d'un entrenament tan assequible i es pot descarregar en els següents enllaços:

App per a iPhone

App per a Android

Imatge 2

Els experts assenyalen que, per tenir èxit, s'ha d'intentar fer el màxim esforç durant els segons en què es fan els exercicis. Però aquest màxim esforç ha de realitzar-se tenint en compte la situació de cada persona. I encara que amb 7 minuts al dia és suficient, l'ideal seria alternar-nos amb un altre tipus d'exercicis, com caminar, nedar, córrer o anar en bicicleta. Els beneficis que produeixen aquest tipus d'exercicis són múltiples: per tonificar el cos, augmentar la resistència, cremar calories, millorar la definició dels músculs i incrementar el metabolisme.

La base científica d'entrenament per intervals d'alta intensitat (HIIT) està més que demostrada. Per exemple, en aquesta revisió publicada a The Journals Sports of Medicine, es recullen els beneficis d'aquests exercicis en diferents paràmetres com el contorn de la cintura, el percentatge de greix corporal, la freqüència cardíaca en repòs, la pressió arterial i la glucosa en dejú, la qual cosa demostra la seva capacitat per reduir el risc de tenir malalties cardiovasculars i metabòliques.

Imatge 3