L'exercici físic és una de les millors maneres per millorar la salut del nostre organisme. Es pot començar a practicar a qualsevol edat, a qualsevol hora del dia... n'hi ha prou a tenir una certa disposició i motivació. Els beneficis, a més dels físics, també són psicològics: redueix l'estrès, l'ansietat i els símptomes de depressió, mentre augmenta l'autoestima i la felicitat. Un munt d'avantatges pel simple fet de posar fil a l'agulla amb una cosa tan natural com exercitar el nostre cos.

Per si no n'hi hagués prou –i malgrat que hi ha qui creu que l'estiu és una estació poc propícia per exercitar-se arran de la calor–, tenir més temps disponible i l'elecció d'horaris primerencs o tardans, són factors a favor nostre per poder practicar-ho.

Tai chi

L'exercici no només té beneficis físics, també psicològics.

L'Escola de Salut Pública d'Harvard va enumerar en el seu dia cinc tipus d'exercici físic que ajuden a mantenir el pes sota control, milloren l'equilibri i el rang de moviment corporal, enforteixen els ossos, protegeixen les articulacions, eviten problemes de control de la bufeta i fins i tot eviten la pèrdua de memòria.

Els cinc exercicis beneficiosos segons la prestigiosa universitat nord-americana són els següents:

Natació

Aquest esport encapçala la llista. És un dels més complets que existeix perquè implica l'acció coordinada de pràcticament la totalitat dels músculs del cos, especialment els de l'esquena. A més, la resistència que ofereix l'aigua millora les articulacions i permet un treball aeròbic molt adequat. Es pot dur a terme a la piscina, la platja, un embassament o al riu, pel que les possibilitats de practicar-ne a l'estiu es multipliquen.

Tai-chi

Aquest art marcial tradicional xinès fomenta un entrenament molt equilibrat tant per al cos com per a la ment. Millora l'equilibri, la coordinació, la força i la concentració.

L'entrenament de força

En els últims anys, ha quedat de manifest la importància de realitzar diàriament entrenament de força per enfortir els músculs i prevenir la sarcopènia amb el pas dels anys. Es pot realitzar amb el mateix pes corporal (esquats, flexions) o amb pesos o un altre tipus de càrregues.

Caminades

Fer un tomb a bon ritme, amb l'esquena recta i movent els braços és un exercici perfecte per iniciar-se en l'activitat física. Millora la circulació, estat físic i la salut mental.

Caminant

Caminar millora l'equilibri, la coordinació, la força i la concentració

Exercicis de Kegel

Encara que generalment se solen indicar per a dones, el cert és que són també molt beneficiosos per als homes. Serveixen per enfortir el terra pèlvic. Prevenen la pèrdua d'orina i milloren l'activitat sexual.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat