Són diverses les considerades dietes saludables per a l'ésser humà però, d'entre totes elles, la mediterrània està més de moda que mai entre la comunitat científica. En els últims anys, han estat moltes les institucions, entre les quals destaquen l'Organització Mundial de la Salut o la Universitat de Harvard, que han publicat estudis en els quals es demostra que aquest tipus d'alimentació aporta una infinitat de beneficis, entre els quals es troben la prevenció del desenvolupament de malalties cardiovasculars i del càncer. Cada vegada són més els experts que l'assenyalen com la clau per tenir una vida llarga i saludable.

La dieta mediterrània es caracteritza per l'alt consum de verdures, fruites, fruits secs, llegums i cereals integrals

fruita - pixabay

A aquests estudis s'hi acaba d'unir un altre publicat a Journal of the American College of Nutrition i que ha estat dut a terme per investigadors de la Universitat de Saint Louis a Missouri, als Estats Units, en el qual buscaven comprovar els efectes d'aquesta dieta en les persones que solen practicar esport de forma activa.

Els participants van seguir durant quatre dies una dieta mediterrània i una altra occidental, caracteritzada per un consum superior de sucres refinats, sal i greixos saturats. El seu objectiu era comprovar les conseqüències que aquestes dues dietes tindrien sobre la pràctica d'exercici anaeròbic i l'enfortiment muscular.

L'estudi va concloure que les persones eren un 6 per cent més ràpides en les curses de 5 km després de seguir la dieta mediterrània que després de seguir una dieta occidental. I això que els ritmes cardíacs dels participants eren gairebé iguals. Segons els investigadors, aquests resultats amplien l'evidència dels beneficis per a la salut de la dieta mediterrània, ja que demostra la seva efectivitat a l'hora de millorar el rendiment de l'exercici de resistència en tan sols 4 dies.

El greix principal prové del consum d'oli d'oliva verge extra

La dieta mediterrània es caracteritza per l'alt consum de verdures, fruites, fruits secs com les nous, llegums i cereals integrals. A això s'hi afegeix un moderat consum de peix i un baix consum de carn, els seus derivats i productes lactis (amb l'excepció dels formatges de llarga conservació). El greix principal prové del consum d'oli d'oliva verge extra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat