Davant el descontrolat augment de contagis de Covid-19, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós ha utilitzat un fil de Twitter per fer una crida als positius i els seus contactes estrets a confinar-se, atès que "la pressió assistencial a l'Atenció Primària és de col·lapse i hi ha altres malalties per atendre".

"Als que em pugueu llegir: Aquells que sigueu positius digueu-ho als vostres contactes i feu quarantena. I si sou contacte, feu-la també. Ajudeu-nos a frenar la cadena de contagis. La pressió assistencial a l'Atenció Primària és de col·lapse i hi ha altres malalties per atendre", aquest és el missatge que ha escrit Padrós al seu perfil de la xarxa social, en el qual també ha aprofitat per demanar "al Govern i als departaments de Salut i Interior que consideri restriccions més contundents els propers dies".

 

Jaume Padrós TUIT 1

"Entenc tots els equilibris que cal mantenir, però un descontrol ara seria nefast. La vacuna és un gran escut, però no tothom està vaccinat", ha continuat.

 

Jaume Padrós TUIT 2

 

Noves restriccions

De fet, el president del Govern, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja han anunciat aquest diumenge que l'executiu prepara noves restriccions davant "l'augment explosiu" de contagis de la Covid-19 a Catalunya amb l'objectiu de "limitar la propagació del virus".

Ni Aragonès ni Argimon han ofert més detalls al respecte, perquè han explicat que "encara s'estan discutint les mesures", però han anticipat que s'anunciaran "demà o demà passat". Paral·lelament, el president ha explicat que estan treballant per fer un equilibri entre "la vida social, econòmica i emocional" en plena cinquena onada.

Estratègia de protecció pels sanitaris

Per la seva banda, Josep Maria Argimon també ha anunciat que Salut està dissenyant una estratègia de protecció dels professionals sanitaris "al voltant de la vacunació" i que entraria en vigor el 19 de juliol.

El conseller de Salut ha apel·lat a la urgència de "protegir els sanitaris" per tal que puguin seguir atenent els casos de coronavirus i altres malalties: "Hem d'evitar que la Covid-19 sigui la malaltia, i hem d'aconseguir que sigui una malaltia perquè hem d'atendre a persones amb altres problemes de salut", ha manifestat.

Argimon, partidari de no fer més festivals multitudinaris

Preguntat pels festivals, el conseller Josep Maria Argimon ha expressat que "l'organització, en principi, ha estat bé", però també ha advertit que "hi ha imatges que no ens han agradat gens". En aquesta línia, s'ha pronunciat clarament en contra de celebrar festivals multitudinaris "en les pròximes setmanes". Un dels problemes que ha destacat, de fet, és que "segurament, a les quatre o a les cinc del matí és més difícil mantenir la mascareta posada al 100%".

 

 

Imatge principal, Doctor Jaume Padrós / Sergi Alcàzar