"El govern espanyol no ha donat test a Catalunya". La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que els tests que haurien de rebre del govern espanyol per detectar casos de coronavirus encara no s'han materialitzat. El que sí que ha comentat és que a partir d'aquest dijous es podrien començar a fer servir alguns dels tests ràpids que el govern de la Generalitat va comprar. 

La consellera ha insistit també que acompanyar les persones és una "prioritat". "Aquest virus és inhumà perquè ens incomunica. Ens impedeix acompanyar les persones". Precisament per aquest motiu, ha recalcat que s'han de posar "mecanismes més enllà dels sanitaris perquè les persones es puguin comunicar".

D'aquesta manera, Vergés, ha anunciat que el 061 s'ha reorientat del tot per l'atenció primària relacionada amb el Covid-19. Per altra banda, també ha volgut clarificar que la Generalitat no ha denegat que l'exèrcit muntés unes tendes a l'hospital temporal de Sabadell, sinó que s'ha decidit per criteris tècnics.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat