"Tenim definides comandes pròpies de tests ràpids de 50.000 unitats, diferents de la compra centralitzada, que esperem que arribi avui a última hora o demà". Així ho ha explicar la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa pel coronavirus. Tal com ha explicat, el govern ha fet la compra de 200.000 unitats de tests ràpids que "esperem rebre en dues tongades a principis d'abril". Els tests que arribin aniran destinats, primer, al personal sanitari.

Per altra banda, Vergés ha exposat que s'està treballant per habilitar hotels per acollir "pacients lleus i personal sanitari que necessita una àrea de descans prop de l'hospital perquè les jornades són molt llargues i dures". Així, ha constatat que a Barcelona hi ha "500 places hoteleres disponibles amb la previsió de créixer fins a 700" i que, a més, hi ha quatre espais a la capital catalana per poder ampliar encara més la capacitat dels hospitals de referència. També n'hi ha, segons ha dit fora de Barcelona, concretament a Sabadell, Terrassa, Sitges, Tremp i Palamós i s'espera que n'hi pugui haver a Badalona, Mataró i Lleida "en les pròximes hores".

Vergés també ha insistit en el fet que "s'estan reorganitzant els fluxos assistencials" i que "cada centre està doblant espais". Per posar un exemple, la consellera ha exposat que l'Hospital de la Vall d'Hebron ha passat de tenir 56 llits de cures intensives a tenir-ne 192.

Així, també ha volgut mostrar el seu agraïment al món municipal "que està ajudant molt en aquesta pandèmia".

L'app de Salut

A través de l'aplicació que va posar en marxa el departament de Salut per ajudar en la crisi del coronaviorus, Stop Covid-19 Cat, ja s'han fet més d'un milió de registres. Segons ha dit la consellera, més de 6.000 casos serien greus i se n'estaria fent la gestió pertinent i 95.000 persones tindries simptomatologia lleu. 

 

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat