Catalunya té, ara, aproximadament uns 1.722 llits d'UCI, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dilluns. "El 84% dels llits estan ocupats per pacients amb coronavirus". Tot i ser un percentatge alt, la consellera ha exposat que "ens estem preparant per absorbir tot el gruix". Precisament, ha subratllat que "aquesta setmana estem centralitzats en el que és l'equipament dels espais que s'han posat en marxa pel sistema de salut de Catalunya. Així, Vergés ha subratllat que la intenció és ara preparar els nous llits d'hospitalització, espais annexos i nous llits d'UCI.

 

D'aquesta manera, ha exposat que ja són unes 290 persones les que estan en hotels fent un seguiment del Covid-19, 117 seria el nombre de personal sanitari allotjat en hotels i el pavelló annex de la Vall d'Hebron compta amb els primers 22 pacients. "El nombre de casos que necessita hospitalització va creixent", ha detallat. "Aquesta setmana també serà complicada". Per aquest motiu, ha remarcat diverses vegades que "Catalunya ha duplicat i triplicat en diferents estratègies la seva capacitat" de llits d'UCI.

Malgrat tot, Vergés no ha dit específicament que la situació d'UCI hagi arribat al seu límit, tal com s'ha assenyalat des del ministeri. Per contra, la consellera ha posat èmfasi en la feina que s'està fent per augmentar les capacitats. Així, ha descartat, de moment, el trasllat de pacients. 

Pel que fa als tests ràpids, Vergés ha explicat que els 25.000 rebuts en les últimes hores seran destinats a personal sanitari i residències. 

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat