El coronavirus ha arribat de ple a Espanya. Escoles i universitats tancades, teletreball i botigues buides. Aquest dimecres s'ha sabut que ja hi ha més de 2.002 casos a Espanya156 dels quals són a Catalunya.

"L'objectiu de la detecció precoç és detectar el problema tan aviat com sigui possible". Així ho ha explicat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, en un vídeo que s'ha difós per Twitter. Precisament, per tal d'evitar encara més contagis i per explicar quins són els protocols que s'han seguit fins ara, Simón exposa per què és tan important seguir fil per randa les recomanacions dels experts.

Tal com ha dit en una roda de premsa aquest dimecres, cal que tota la societat s'hi impliqui. "Hem de fer un esforç tota la societat per intentar que les mesures que s'han proposat s'implementin correctament", ha manifestat. "No s'està bloquejant el país, no s'està prohibint la mobilitat, però sí que es demana responsabilitat". D'aquesta manera, ha subratllat que "en aquesta lluita hi som tots".

L'epidèmia podria donar-se per controlada, com a mínim, en un o dos mesos. I en tres o quatre en els pitjors dels casos. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat