Espanya i Itàlia no podran fer vols turístics a Grècia aquest estiu, degut a la situació del coronavirus. Així ho ha anunciat el govern grec que ha assegurat que aquesta decisió s'ha pres en base a criteris científics.

A partir del 15 de juny seran 29 països de tot el món els únics que podran realitzar vols turístics a Grècia i només estaran operatius els aeroports d'Atenes i Salònica. El motiu que només aquests països pugin anar a fer turisme al país grec és perquè, segons el govern, tots comparteixen la mateixa situació epidemiològica. 

El govern grec ha confirmat que, a partir de l'1 de juliol, la llista dels països augmentarà, seguint sempre les dades sanitàries i d'acord amb l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA, en anglès).

Les reaccions d'Espanya i Itàlia

El ministre d'Exteriors d'Itàlia, Luigi di Maio, no hi està d'acord. Considera que és necessària una resposta europea perquè "si actuem de maneres diferents, l'ànima de la Unió Europea és perd i Europa es col·lapsa".

"Si algú tracta Itàlia com a un "malalt"  no ens quedarem immòbils", ha amenaçat di Maio.

Espanya, que té previst rebre turistes a partir de l'1 de juliol, encara no s'ha pronunciat al respecte.

Els països que podran volar a Grècia

Els 29 països que podran fer vols turístics a Grècia són Albània, Alemanya, Austràlia, Àustria, Bulgària, Xina, Xipre, Corea de Sud, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, Hongria, Israel, Japó, Letònia, Líban, Lituània, Macedònia de el Nord, Malta, Montenegro, Noruega, Nova Zelanda, República Txeca, Romania, Sèrbia i Suïssa.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram