Encara que poc a poc ens anem apropant a la nova normalitat a les nostres vides, encara queden setmanes, i potser mesos, fins que puguem portar unes rutines semblants a les que teníem anteriorment. El fet de poder sortir menys hores al dia i de teletreballar des de casa afavoreix que adoptem una sèrie d'hàbits que poden resultar perjudicials per a la nostra salut i fer-nos guanyar uns quants quilos que després resulten difícils de perdre. I no només és una qüestió de voluntat i autocontrol, sinó d'una sèrie de comportaments dels que de vegades ni tan sols som conscients i ens porta a menjar més del que devem i necessitem.

Aquests són alguns dels costums que hauríem d'evitar en el nostre dia a dia i que sens dubte ens poden ajudar a evitar agafar aquests quilos.

No planificar les compres ni els menús

Les persones que van al supermercat amb gana i sense planificació, compraran tots aquells productes que aquests establiments disposen al seu recorregut i que no solen ser gaire beneficiosos per a la salut. Per això, el millor és fer una llista de la compra a casa i cenyir-s'hi a la botiga. Quant als menús, aquells que no es planifiquen, tenen més opcions de menjar el primer que trobin a la nevera i solen alimentar-se pitjor.

Supermercat

Menjar massa hidrats de carboni

Tant en l'esmorzar com en la resta d'àpats del dia, un error habitual és excedir-se amb els hidrats de carboni. El pa, les galetes, les patates, els cereals, la pasta... Tots aquests aliments presos en un volum major a què correspon, afavoreixen l'acumulació dels quilos de més. En canvi, si ens acostumem a ingerir menys i incloure més proteïnes, per exemple, augmentarem la sensació de sacietat i accelerarem el metabolisme.

Mastegar massa ràpid els aliments

Menjar ràpid no fa que ens engreixem més, però sí que provoca que sentim després la sensació d'ansietat i generalment provoca que la nostra ingesta sigui més gran. A més, fem treballar molt més l'estómac i l'intestí que si ens acostumem a mastegar a poc a poc.

Utilitzar plats massa grans

Els plats de postres són una bona opció per menjar. És fàcil omplir-los, amb la qual cosa la sensació visual és diferent. Ens n'acostumen a menjar menys al mateix temps que enganyem al subconscient.

Plat

Abusar de la sal

La sal és un aliment que dona gust dels plats, però pot tenir efectes nocius per a la nostra salut. I no només això. En tractar-se d'un potenciador del sabor, indueix de manera clara la gana, per això els productes processats solen presentar un alt contingut, perquè així ens fan menjar més.