Aquest estiu, per anar a la piscina serà obligatòri complir una sèrie de normes per la prevenció de la Covid-19, que principalment requereixen mantenir la distància de seguretat necessària i higienitzar les mans sempre que sigui possible. A més, les piscines, generalment, tenen un aforament màxim, per la qual cosa el bany no serà tan lliure com en altres estius. Tot i així, se'n pot gaudir i aprofitar els beneficis que té el medi aquàtic a l'hora de fer exercici i contribuir a la pèrdua de pes. Sobretot en aquells casos en els que s'ha agafat uns quilos durant el confinament.

Sota l'aigua es pot realitzar activitats que, d'una forma senzilla, enforteixen els músculs de les cames, l'abdomen o l'esquena. A més, a l'aigua, en reduir-se la força de la gravetat, es pot fer un exercici intens amb menys esforç. Flotar permet que les articulacions no suportin el pes ni estiguin sotmeses a pressió. Per aquesta raó, aquelles persones que pateixen malalties de caràcter musculoesquelètic o reumàtic, es poden veure molt beneficiades per aquest tipus d'exercicis. Aquests són alguns dels que pots fer.

Home piscina

Córrer sota l'aigua

Córrer és un exercici d'intensitat que pot ser molt útil per perdre pes però, com que és una activitat d'impacte, no tothom ho pot fer, fonamentalment aquelles persones que pateixen problemes als ossos. Però no passa el mateix sota l'aigua, on es pot fer sense necessitat desplaçar-se.

La millor manera de fer-ho és situar-se en la vora o una zona central de la piscina. Cal fer sèries de més intensitat durant dos o tres minuts i després descansar per tornar a repetir de nou quatre vegades. És aconsellable moure també els braços com si s'estigués corrent fora de l'aigua.

Abdominals

Igual com passa amb la cursa, a l'aigua es poden fer abdominals reduint molt l'impacte que podria tenir sobre el coll o altres articulacions, per tant els poden fer un major nombre de persones.

S'ha de recolzar l'esquena contra la paret i els colzes a la vora de la piscina. A continuació, s'estiren les cames i es comencen a realitzar moviments que poden ser d'aixecar una cama després d'una altra o un moviment de pedaleig traient i posant les cames de sota de l'aigua. Alhora, cal contreure l'abdomen. Es poden fer cinc o sis sèries de dos minuts cada una i dues més de descansas.

Salts a la piscina

Encara que sembli una cosa de nens, el cert és que no requereixen molt esforç ,milloren la musculatura del tren inferior i activa el metabolisme. Fes quinze salts enganxant els genolls al pit.

Cames piscina

Exercicis per a les cames

Per enfortir glutis i cames, cal posar-se de cap per avall a l'aigua agafant-se al caire de la piscina i estirar les cames. A continuació, s'ha de fer el gest de nedar a papallona amb les cames donant una forta puntada de peu cap enrere. En total, es poden fer tres sèries de deu puntades de peu descansant entre elles.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat