A l'hora de perdre pes, l'estiu és una de les millors èpoques de l'any per trobar la motivació i les raons per posar fil a l'agulla i treure's els quilos de més. El millor consell és establir un pla d'alimentació saludable prèviament establert i fer exercici sempre que la calor ho permeti. Aquestes són les principals raons per les quals hauries d'aprofitar aquests mesos per posar el teu cos en forma.

Perquè ho diu la ciència

Una investigació realitzada per la Facultat de Medicina de la Universitat de Massachusetts i la Universitat de Geòrgia, va demostrar que la ingesta calòrica disminueix al voltant de 200 calories per dia de mitjana a l'estiu en comparació amb la tardor i l'hivern. Les raons són múltiples, entre elles que la calor ens torna més inapetents, però una de les principals és que digerim el menjar més lentament i la sensació de sacietat ens acompanya més temps.

El metabolisme s'accelera

A l'estiu, generalment, fem més exercici i ens movem més. Augmenta també la sudoració corporal, que no és altra cosa que un dels sistemes que utilitza el nostre cos per regular la temperatura interna. Totes aquestes circumstàncies provoquen un augment del metabolisme, la capacitat del cos de cremar energia. Si a més seguim una alimentació saludable, les possibilitats de perdre pes seran encara més grans.

Bevem més aigua

Si alguna vegada t'has posat a dieta, hauràs sentit que has de beure dos litres d'aigua al dia. El cert és que no existeix evidència científica que ho demostri i a l'hivern és complicat per a la majoria de les persones seguir aquest consell. Però a l'estiu, a causa de l'augment de la temperatura, és molt més fàcil i amb això aconseguim que els líquids provoquin una sensació de sacietat al nostre estómac que ens fa ingerir menys menjar.

Pots menjar més sa

L'arribada de l'estiu porta amb ell l'aparició als supermercats de les fruites més saboroses, com l'albercoc, la pruna, el gerd, la figa, el préssec, el meló, la síndria o els paraguaians. El mateix passa amb verdures com el carbassó, la mongeta tendra, la remolatxa o el tomàquet, que són molt més saboroses. Al web del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació pots consultar el calendari amb les fruites i verdures de temporada per portar una millor alimentació estiuenca. Per veure el calendari, pots fer clic aquí.

L'estiu ens posa de bon humor

Has sentit parlar de la meteorosensibilitat? Doncs es tracta de la influència del temps sobre el nostre estat d'ànim. I el cert és que a l'estiu, sempre que deixem de banda les temudes onades de calor que poden provocar trastorns en la salut, la presència de més llum provoca un augment dels nivells de serotonina al nostre cos. La serotonina és un neurotransmissor que té un paper fonamental en la regulació del nostre estat d'ànim i tenir baixos els nivells de l'hormona provoca tristesa i alteracions del ritme biològic. L'estiu, com ens fa sentir més alegres, ens motiva més a l'hora de complir els nostres reptes.