El Consell per la República ha engegat diferents iniciatives solidàries. Una ha estat la fabricació de mascaretes transparents per a metges que atenen a persones sordes o amb dificultats auditives. I ara, des dels Consells locals també es treballa perquè aquestes arribin a centres educatius i a l'entorn familiar. Per això, fabricaran 500 noves mascaretes transparents homologades.

El pla forma part d'Acció Social Republicana. A tall d'exemple, els diners recaptats amb el Fras durant la primera onada de la pandèmia, va permetre dur a terme importants projectes de lluita contra els efectes de la Covid-19. Així doncs, 400 es distribuiran pel territori i les altres 100 serviran perquè del Consell fan difusió a nivell institucional, per tal d'incentivar a les diverses administracions. Aquest és un projecte amb una important funció social. Des del Consell, també volen que la fabricació es faci a través d'empreses locals.

Aquesta mena de mascaretes és una reivindicació de molts col·lectius que s'ha fet evident des de molts àmbits de la societat. A Catalunya, 32.000 persones tenen discapacitat auditiva i anar al metge o a comprar, per exemple, els resulta pràcticament impossible aquests dies perquè no poden llegir els llavis de les persones que van amb les mascaretes convencionals. Les mascaretes transparents també són molt útils per als intèrprets de la llengua de signes. A la Xina les han fet servir en les rodes de premsa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat