El Consell per la República va acordar divendres passat en sessió ordinària celebrar la primera assemblea de representants fundacional el proper dia 31 d'octubre. La trobada convocarà tots els diputats independentistes de la legislatura actual. Si les condicions relatives a la salut pública ho permeten l'assemblea es durà a terme presencialment a la Catalunya Nord.

D'altra banda, en el marc de la sessió de divendres també es va acordar ampliar el Consell de Govern incorporant-hi Josep Serra i Marimon, coordinador general de Moviment d’Esquerres (MES), i Enric Folch i Vila, responsable de Relacions Institucionals i Internacionals de l'Executiva Nacional de Solidaritat per la Independència (SI). També assegura que ambdós acords “confirmen la voluntat” del Consell per la República Catalana de seguir treballant per “fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre”.

Les futures eleccions a l'Assemblea del Consell per la República

Segons el règim electoral general del Consell per la República, en les eleccions a l'Assemblea de Representants definitiva, que no coincidirà amb les eleccions al Parlament de Catalunya, hi podran participar les 91.325 persones que actualment formen part del Consell per la República. En els comicis s'hi podrà presentar qualsevol persona amb la intenció que quedi representada tota la pluralitat de l’independentisme, amb tota la seva transversalitat. 

Amb les noves incorporacions el Consell per la República “reafirma la representativitat i la transversalitat del moviment independentista”, ha indicat l'entitat. A part de l'objectiu de desplegar-se institucionalment, el Consell per la República també vol garantir que no se'n fa una instrumentalització partidista. Per això, en l’actual Consell de Govern hi formen part persones que representen fins a 6 formacions polítiques diferents   -Junts per Catalunya, ERC, Poble Lliure, Demòcrates, Acció per la República, Som Alternativa-, i les dues principals entitats civils del moviment independentista –ANC i Òmnium Cultural- així com persones a títol independent. 

 

Imatge principal: Presentació del Consell per la República a Brussel·les. / ACN