La direcció de l'escola Doctor Masmitjà de Girona ha confinat onze grups del centre després que una mestra especialista hagi donat positiu per Covid-19. Totes aquestes classes havien tingut contacte amb la professora al llarg dels darrers dies.

Seguint les indicacions de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica, des del centre s'ha informat les famílies que els alumnes han de fer aïllament domiciliari fins que hagin passat deu dies d'ençà de l'última vegada que els nens van estar amb l'especialista que s'ha infectat. A més, demà mateix els equips mòbils de Salut es desplaçaran fins a l'escola per fer proves PCR als alumnes. El centre, situat al carrer Joan Maragall, té dues línies d'infantil i tres de primària.

Onze classes aïllades i una professora amb Covid-19

Segons consta a la web d'Educació on es fa el seguiment de la Covid-19 a les escoles, al col·legi Masmitjà de Girona hi havia tres positius acumulats fins avui dia i dues persones confinades. El centre no tenia cap grup-classe aïllat, però aquesta tarda la situació ha canviat radicalment.

escola ACN recurs

Imatge de recurs d'una escola amb les mesures per la Covid-19. / ACN

La direcció ha rebut la notificació que una professora especialista que fa classes a diferents aules havia donat positiu per coronavirus. El centre ha activat el protocol corresponent i ha aïllat tots els grups que havien estat en contacte amb la mestra afectada. En total, són onze classes.

Aïllament domiciliari i PCR als alumnes

A partir d'aquesta tarda, aquests alumnes hauran d'estar en aïllament domiciliari. Com a mínim, fins que hagin passat deu dies d'ençà que van tenir l'últim contacte amb la professora que s'ha infectat. En paral·lel, i en coordinació amb l'escola, equips mòbils de Salut es desplaçaran a l'escola Masmitjà per fer proves PCR als alumnes d'aquests onze grups. Les proves es començaran a fer demà mateix.

La direcció del col·legi Masmitjà ha enviat un correu electrònic a totes les famílies del centre per fer-los saber la situació. Els grups que no hagin tingut contacte amb la mestra especialista continuaran fent classe amb normalitat.

 

Imatge principal: Un dels equips mòbils extraient mostres per a PCR a l'escola Bell-lloc de Girona, el setembre. / ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat