El 87% dels positius detectats a les escoles no han contagiat ningú més. Aquesta és la conclusió que ha donat el director general de Salut, Marc Ramentol, després dels primers quinze dies d'escola. Així doncs, des de Salut es defensa que s'està demostrant que en aquests centres no hi ha transmissió. D'altra banda, només s'ha detectat el positiu en el cas índex (inicial) però no en els contactes estrets.

Segons les últimes dades del Departament d’Educació, el nombre de grups confinats a les escoles per un positiu de Covid-19 és de 1.201. A Catalunya hi ha 72.000 grups escolars i un 1,7% de grups confinats, mentre que el 98,3% funcionen amb normalitat. En total, als centres educatius s’han detectat 2.548 casos positius. La prevenció i els grups bombolla han estat clau per frenar el contagi.

35.000 PCR fetes

En roda de premsa, Ramentol afirma: "Amb les dades a la mà, no podem demostrar una transmissió comunitària dins les escoles". Les xifres s'han extret de les 35.000 PCR fetes als col·lectius escolars, tant en casos sospitosos com en contactes estrets: "Estem fent un seguiment molt exhaustiu i exacte d'aquests sectors i reforcem el coneixement internacional que les escoles no són uns amplificadors del coronavirus". 

Amb els resultats inicials, Educació i Salut reivindiquen l'èxit del projecte: "Aquestes dades refermen l'aposta que vam fer d'obrir les escoles de manera segura. No s'estan comportant com uns focus de transmissió comunitària".

De totes maneres, la Generalitat continua insistint en l'ús de la mascareta i el reforç de totes les mesures. I va més enllà en la prevenció que s'ha de fer dels menors fora de l'àmbit educatiu. A tall d'exemple, els parcs infantils. Protecció Civil recorda que s'ha d'evitar accedir als parcs infantils si ja hi ha molts infants, que no han de desplaçar-se a aquells que estiguin allunyats de casa o el centre escolar, hi ha d'haver un únic adult per infant i s'ha de procurar relacionar-se el mínim possible amb grups de persones que no siguin els de convivència estable habitual.

Recomanacions @ProteccioCivil parcs 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat