El Govern ha decretat aquest diumenge el confinament domiciliari a la ciutat de Lleida i el Baix Segrià. La mesura afecta set municipis ―Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre―, les entitats descentralitzades de Suc i Raimat i la capital, i entrarà en vigor a partir d'aquest dilluns. 

La mobilitat

Segons ha informat el conseller d'Interior, Miquel Buch, queda prohibida l'entrada i sortida de Lleida i de les poblacions del sud de la comarca a partir d'aquesta nit. La gent haurà de romandre en els seus domicilis i només estan permesos els desplaçaments imprescindibles, és a dir, per fer activitats bàsiques o desplaçaments per motius laborals en serveis essencials.

Els veïns dels municipis afectats podran entrar i sortir de casa només per motius laborals (en cas de no poder fer teletreball), sanitaris, assistència o cura de persones que ho requereixin, desplaçament a entitats financeres, compra d'aliments, begudes o altres matèries primeres i altres compres amb cita. També es podrà sortir de casa per fer activitats de lleure o esport a l’aire lliure amb grups de convivència habitual, anar a horts d’autoconsum i realitzar gestions no ajornables o altres situacions de causa de força major o necessitat.

Durant les primeres 24 hores d’entrada en vigor de la norma sí que es permetran les entrades i sortides de persones treballadores de serveis no essencials per recollir els elements imprescindibles per al teletreball.

Més prohibicions

A més, a partir d'aquesta nit, queden prohibides les trobades familiars o reunions de més de 10 persones. També se suspenen les activitats d’hoteleria i restauració, que només es podran prestar mitjançant entrega a domicili. 

Pel que fa a establiments comercials minoristes d'alimentació, s'hi podrà anar. En canvi, a la resta d'establiments minoristes només s'hi podrà anar amb cita o avís previ. No es podran fer casaments, serveis religiosos o serveis fúnebres. 

Pel que fa als locals municipals, es tancaran equipaments culturals com ara biblioteques, museus, arxius, i els establiments i locals on es desenvolupin espectacles públics com teatres, cinemes, i esdeveniments esportius, així com els parcs infantils i les instal·lacions esportives. En canvi, es mantenen les activitats de casals i colònies d’estiu que compleixin les normes establertes prèviament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat