El sector primari català no s’ha aturat durant l'estat d’alarma pel coronavirus. La pagesia d’arreu del país segueix treballant, perquè es tracta d'un sector bàsic i fonamental. Les circumstàncies han fet que molts pagesos que treballen a base de venda de km 0 se les hagin hagut d'inventar totes, conseqüència d'un desbordament pel tipus de demanda. Arran de la prohibició de part dels mercats a l’aire lliure, del tancament dels menjadors escolars i de la restauració, entre d’altres, cada dia més pagesos opten per portar les comandes fins a la porta de casa o establir un lloc de recollida. 

Aquí et deixem tres enllaços que et permetran trobar quins són els que tens més a prop i com abastir-te de productes catalans i de quilòmetre 0.

La guia i el mapa d'Arran de Terra

Arran de Terra, una cooperativa de defensa del sector primari, ha obert un directori que recull contactes de productors i petits distribuïdors del sector agroecològic de Catalunya. Conjuntament amb Pam a Pam, han realitzar un mapa d'aquest directori.

Sense títol

El seu objectiu és facilitar l’enllaç amb els consumidors, i així ajudar a aquells que estan tenint dificultats per col·locar la seva producció. N’hi ha més de 100!

 

El mapa de Pam a pam  

Pam a pam es descriuen com una “eina que mostra una economia al servei de les persones a Catalunya”. L’entitat té un mapa d'iniciatives de tota mena basades en l’economia solidària. Entre elles, iniciatives alimentàries que treballen amb la filosofia de km0. Comença a buscar i... t’hi perdràs!

pam a pam pam productes km0

A més a més, fruit de l'expecionalitat davant la crisi del covid-19, i amb la col·laboració d'Arran de Terra, han posat a la disposició de la ciutadania una pestanya on pots consultar productors de proximitat per comarques i on també s'hi recullen iniciatives col·laboratives que han nascut durant la crisi.   

La Gastroteca de la Generalitat de Catalunya

La Gastroteca és el directori de la Generalitat pel que fa a la gastronomia i els productes agroalimentaris locals. Aquí trobaràs com comprar directament al pagès i els productes organitzats per territori, distintiu i per temporada.

Segueix l’última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya i Espanya aquí.