Les persones a qui els agraden les espècies estan d'enhorabona perquè no només es beneficien del sabor dels aliments amb què les combinen, sinó que la ciència avala la pertinència de consumir menjada picant. Està demostrat que espècies com la canyella, la cúrcuma, el gingebre, el xili i el comí s'utilitzen amb freqüència i són saludables.

Per això, a continuació veurem cinc raons per les quals hauries de considerar afegir una mica de picant en el teu dia a dia.

Té beneficis per a la longevitat

Menjar aliments picants freqüentment o fins i tot només una vegada al dia, va reduir les taxes de mortalitat en un 14 %, segons un gran estudi realitzat per Harvard i el Centre Nacional per al Control i la Prevenció de Malalties de la Xina.

Accelera el metabolisme

Les dades de nombrosos estudis indiquen que certes espècies, com el comí, la canyella, la cúrcuma i els xilis, poden augmentar la taxa de repòs metabòlic i alentir la gana. Un altre estudi també va trobar que la cúrcuma va suprimir el creixement de teixit gras en ratolins.

EspèciesLes espècies combaten la inflamació

La curcumina, un compost de la cúrcuma, pot reduir la inflamació al cos. En la medicina aiurvèdica, les propietats antiinflamatòries del gingebre i l'all s'han utilitzat durant segles per tractar una varietat d'afeccions, com a artritis, trastorns autoimmunes i fins i tot mals de cap i nàusees.

Les espècies poden fins i tot combatre les cèl·lules canceroses

S'ha demostrat que la capsaïcina, un component actiu dels xilis, alenteix i destrueix les cèl·lules canceroses. Un estudi de la universitat d'UCLA va trobar que la capsaïcina inhibia el creixement de les cèl·lules canceroses de la pròstata als ratolins i deixava il·leses les cèl·lules sanes.

Les espècies ajuden a matar els bacteris

S'ha demostrat que el comí i la cúrcuma tenen poderoses propietats antioxidants i antimicrobianes. Això significa que poden utilitzar-se contra bacteris nocius al cos.

Cura

La capsaïcina, la substància picant que es troba als xilis, pot provocar símptomes intensos a curt termini, com a mal d'estómac, diarrea i vòmits en els qui consumin grans quantitats. Això passa a causa de la sobreestimulació del sistema nerviós. La bona notícia és que no es produeix cap dany permanent al revestiment intestinal.

Encara que anteriorment es creia que els aliments picants podien provocar úlceres, l'evidència actual ara confirma que la capsaïcina brinda protecció contra el patogen de l'úlcera, H. pylori. La capsaïcina també actua com un analgèsic quan s'aplica tòpicament o s'ingereix.