L'estiu és un dels millors moments de l'any per dedicar temps a un mateix i cuidar-se. Però així com amb l'alimentació és més fàcil, les altes temperatures de vegades ens dissuadeixen a l'hora de fer exercici físic. Tanmateix, les piscines o fins i tot el mar poden ser espais molt apropiats per fer determinats exercicis que ajuden a cremar calories i perdre pes.

Es poden enfortir d'una manera senzilla músculs com els de les cames, l'abdomen o l'esquena. A més, a l'aigua, en reduir-se l'efecte de la força de la gravetat, es pot fer un exercici intens amb menys esforç. No només això, el fet de flotar permet que les articulacions no suportin pes ni estiguin sotmesos a pressió, per la qual cosa aquest tipus d'exercicis són especialment recomanables per a les persones que tenen algun problema de tipus reumàtic.

També es prevenen els canvis bruscos de temperatura corporal i es produeix una sensació de relaxació que permet divertir-se més fent els exercicis en qüestió. Els següents són els més recomanables.

La bicicleta

Amb l'esquena recolzada en la paret i els colzes a la vora de la piscina, s'han d'estirar les cames i de començar a realitzar un moviment de pedaleig traient i posant les cames de l'aigua. Alhora, cal contreure l'abdomen. L'adequat és fer cinc o sis sèries de dos minuts cada una i unes altres dues descansant. Aquest mateix exercici es pot fer amb el conegut popularment com a xurro de piscina entre les cames i flotant a l'aigua.

Córrer sense desplaçar-se

A la vora o en una zona central de la piscina es pot realitzar una cursa sense desplaçar-se del lloc. Ha de ser amb la intensitat més gran durant dos o tres minuts i després descansar per tornar a repetir de nou quatre vegades. És aconsellable moure també els braços com si s'estigués corrent fora de l'aigua.

Salts a la piscina

És un dels exercicis que dins de l'aigua, es realitza amb molt menys esforç que fora, però té grans beneficis per millorar la musculatura del tren inferior i activar el metabolisme. Consisteix a realitzar quinze salts enganxant els genolls al pit. Es pot realitzar amb el xurro o sense res.

Abdominals sota l'aigua

En una zona on cobreixi l'aigua, cal estirar tot el possible les cames i les puntes dels peus. Mantenint aquesta posició durant 30 segons, alhora que es manté ferm l'abdomen, s'aconsegueixen molt bons resultats a la zona abdominal.

Puntada de peu de papallona

Amb l'objectiu d'enfortir els glutis, cal posar-se de cap per avall a l'aigua i estirar les cames mentre es recolzen els braços sobre la vora. A continuació, s'ha de fer el gest de nedar a papallona amb les cames donant una forta puntada de peu cap enrere. En total, es poden fer tres sèries de deu puntades de peu descansant entre elles.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat