És probable que hagis experimentat restrenyiment en un moment o un altre. Si el problema és més que ocasional o inclou dolor intens o sagnat, és important que consultis amb el teu metge, ja que aquests símptomes poden ser un signe d'un trastorn digestiu més greu. Però en la majoria dels casos, el restrenyiment és només un senyal que la teva dieta necessita més fibra i probablement també més líquids.

Per això a continuació veurem una sèrie d'aliments que ajuden a combatre el restrenyiment.

Baies

Per a un dolç remei contra el restrenyiment, pots triar entre gerds, mores i maduixes. Són exemples de fruites que tenen una bona quantitat de fibra. Les baies són baixes en calories, i per això pots menjar un bol gran de baies amb nata batuda baixa en greix com a postres o barrejar-les amb els cereals de l'esmorzar.

Crispetes de blat de moro

Les crispetes de blat de moro són una excel·lent forma baixa en calories d'aconseguir més fibra en la seva dieta. Això sí, si els afegeixes sal i mantega podries desfer alguns dels seus beneficis. Escull crispetes de blat de moro fetes a la paella o una varietat saludable de crispetes de blat de moro per a microones. Les crispetes de blat de moro procedeixen d'un cereal integral i augmentar la ingesta de cereals integrals en la dieta és un remei eficaç contra el restrenyiment.

Mongetes

Les mongetes i les llenties proporcionen el doble de fibra que la majoria de les verdures. Una porció de mitja tassa de mongetes blanques proporciona 9,5 g de fibra, mentre que una porció de mida similar de mongetes proporciona gairebé 8 g. Les mongetes són molt versàtils i es poden afegir a amanides, sopes, guisats o plats de pasta.

Mongetes

Fruita seca

Les fruites seques, com els dàtils, les figues, les prunes seques, els albercocs i les panses, són una altra gran font de fibra dietètica que actua com a alleujament del restrenyiment.

Les prunes seques són excel·lents perquè no només tenen un alt contingut de fibra, sinó que també contenen sorbitol, que és un laxant natural. Igual com la fibra, el sorbitol és un tipus de carbohidrat i té una estructura molecular similar al sucre.

Atès que la fibra no es digereix, reté aigua a mesura que passa per l'intestí. Aquesta aigua estova els excrements i ajuda a alleujar el restrenyiment.

Pa integral

Si vols mantenir a ratlla el restrenyiment, el pa que mengis ha d'estar fet de cereals 100% integrals. Els pans integrals són baixos en greixos i rics en fibra dietètica i carbohidrats complexos. Revisa l'etiqueta abans de comprar. No et deixis enganyar pels pans de set cereals i multicereals, perquè estan fets amb farina enriquida. Aquests productes poden contenir diversos cereals diferents, però no hi ha garantia que algun d'ells sigui integral. Els pans dietètics solen ser més rics en fibra.