La fatiga és un dels grans mals diaris que se'ns pot presentar avui dia. No tant perquè les nostres jornades siguin molt físiques sinó pel ritme frenètic a què sotmetem les nostres ments i cossos amb la vida tan esbojarrada que portem en les societats occidentals.

Afortunadament comptem amb diversos recursos per fer front a aquest cansament i el cert és que a través del menjar ens podem defensar també de la fatiga si coneixem quins aliments ens beneficien en aquest sentit. A continuació veurem alguns d'ells.

Fruita i verdura de temporada

Com més fresca sigui el menjar, més nutrients contindrà. A diferència dels aliments processats que poden mancar de nutrients per a una vida útil més prolongada, els aliments frescos solen contenir més nutrients. Menjar fruita i verdura de temporada significa que maduren naturalment.

Proteïnes magres

Les carns vermelles afegeixen greixos saturats a la nostra dieta. Tanmateix, les carns més magres, com el pollastre, el gall dindi i el peix, proporcionen proteïnes de qualitat, però contenen menys greixos saturats. El peix amb alt contingut d'àcids grassos omega-3, com el salmó i la tonyina, pot agregar greixos beneficiosos i saludables per al cor.

Cereals integrals i carbohidrats complexos

Igual com els aliments processats, els carbohidrats refinats com els sucres i la farina blanca afegeixen poca nutrició. L'elecció d'aliments integrals i carbohidrats complexos assegura que el nostre cos obtingui tots els beneficis de la closca del gra que agrega fibra a la nostra dieta.

Ametlles

Fruita seca i llavors

La fruita seca i les llavors són alguns dels millors aliments per combatre la fatiga i combatre la gana. Obtenir una varietat de fruita seca i llavors pot proporcionar nutrients i energia saludables.

Les ametlles, anacards, avellanes, nous, llavors de gira-sol i llavors de carbassa són algunes de les més interessants. Es recomana menjar versions crues i sense sal. I són el berenar perfecte a mitja tarda.

Plàtans

Un estudi va comparar els plàtans amb les begudes esportives amb carbohidrats en ciclistes que necessitaven energia sostinguda per a les seves llargues rutes. Van descobrir que el plàtan oferia tant combustible als ciclistes com la beguda.

Resulta que els plàtans són plens de potassi, fibra, vitamines i la quantitat perfecta de carbohidrats que et brinda un gran impuls d'energia natural.