Catalunya ha comunicat en les últimes 24 hores un total de 866 positius de Covid-19 i 13 morts.  La xifra de contagis des de l'inici de la pandèmia se situa en 124.068 persones, segons ha informat el Departament de Salut. A més, l'edat mitjana de positius se situa en 51,85 anys.

D'altra banda, de març fins avui han perdut la vida 12.972 persones.

Les dades de persones ingressades indiquen que aquest dimarts n'hi ha un total de 662, tres menys que ahir.

PCRs a la Seu i Vic

Amb el fi de controlar la pandèmia, la Generalitat ha iniciat avui cribratges massius a la Seu d'Urgell, Vic i Alcarràs.  En el cas de la Seu d'Urgell tindran lloc fins el divendres en el centre cívic de la ciutat i avui s'enfocaran en el sector de la restauració on s'han registrat diversos brots, mentre els altres dos dies a la població en general. Aquest cribratge s'ha decidit realitzar arran que el cap de setmana es van efectuar 234 proves PCR, i 36 d’elles haguessin estat positives, xifra que representa un 15% de les mostres recollides. 

Pel que fa a Vic, les proves duraran també fins divendres i tindran lloc a l'Espai Comunitari, al Passeig de la Generalitat, i estan dirigides a població asimptomàtica d'entre 15 i 45 anys de barri de l'Remei, que podran acudir entre 8.30 i 13 hores i les 15 i 20 hores.

Finalment, a Alcarràs el cribratge tindrà lloc aquest dimecres de 9.30 a 13 hores i de 15.30 a 19 hores, en una àrea sanitària mòbil situada darrere de el CAP del municipi, i la població diana són adults i menors, especialment vinculats a l'àmbit de la agricultura, entorns familiar.

Mascareta obligatòria a secundària

Un dels grans reptes del Govern és gestionar com l'inici del nou curs escolars. En aquest sentit, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va anunciar ahir que la mascareta seria obligatòria a partir de la secundària. A més, va assenyalar que les classes podrien acabar uns deu minuts abans per dedicar aquest temps a la ventilació. Unes altres mesures que ha aprovat el Govern és limitar les ratios a 20 alumnes per aula, així com crear grups estables on els alumnes i professors sempre tinguin la mateixa classe i companys.

Ara bé, des de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) consideren que aquestes ratios són "una utopia" en els instituts públics catalans, on falten places. Davant l'imminent inici curs escolar, que començarà el 14 de setembre marcat per la pandèmia de coronavirus, la directora de l'entitat, Lindón Gasull, ha manifestat que en les pròximes tres setmanes s'hauria d'apostar per canvis en el projecte educatiu per a una tornada amb grups reduïts, l'habilitació de nous espais educatius amb acords amb els ajuntaments i modificacions per fomentar les activitats a l'aire lliure.