Després de detectar-se un brot de coronavirus a Alcanar (Tarragona) aquest dimecres, 33 dels joves aïllats per haver estat en contacte amb un cas de Covid-19 han donat negatiu en les proves PCR. Segons ha informat l'Ajuntament, només s'han detectat dos positius, però igualment tots els joves continuaran, per protocol, uns dies més en aïllament i se'ls seguirà fent seguiment. 

L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, ha celebrat la bona notícia. "Amb aquests negatius s'ha demostrat que els joves van actuar de forma correcta i prudent, seguint la normativa vigent", ha manifestat Roig en resposta a l'estigmatització dels joves, una franja d'edat amb molts contagis actualment.

El primer positiu tenia l'origen a Barcelona

Els positius que es van detectar a Alcanar aquest dimecres tenien l'origen a Barcelona. Un estudiant d'Alcanar s'hi va contagiar sense saber-ho, després d'haver estat en contacte amb un company infectat, i el dissabte 27 de juny el jove va celebrar un aniversari amb una quinzena d'amics a Alcanar.

Quan tres dies després de la trobada el noi va experimentar els primers símptomes i va comunicar el cas als metges, Salut va estendre les sospites de possible infecció a tots els participants i els contactes pròxims. Com a resultat del seguiment, es van aïllar preventivament 34 persones. Ara, només un dels joves aïllats a donat positiu en coronavirus, i per tant 33 dels joves no s'han infectat segons els resultats de les proves PCR.

operaris alcanar desinfeccio coronavirus ACN

Operaris desinfectant la zona del port d'Alcanar, el maig de 2020. / ACN

De totes maneres, l'Ajuntament d'Alcanar ha reactivat el servei de suport a la ciutadania que es troba en aïllament domiciliari amb la gestió a domicili de la compra d'aliments i altres productes de primera necessitat, així com l'atenció psicològica telefònica per part de professionals.

L'impacte del brot al municipi

Roig ha manifestat que la notícia del brot de coronavirus a Alcanar ha afectat negativament al dinamisme i l'economia del municipi. "Per al cap de setmana hi ha hagut anul·lacions, tant als sectors gastronòmics com hotelers", ha explicat l'alcalde. 

En aquest sentit, ha volgut aclarir que “Alcanar és un poble segur i responsable” i ha recordat la importància de seguir “les mesures de neteja de mans, distància de seguretat i mascareta per a tenir les màximes garanties de seguretat i protecció”.

Imatge principal: Controls dels Mossos d'Esquadra a Alcanar per la pandèmia del coronavirus. / Europa Press