Junts per Catalunya (JxCat) es mostra en contra del suport d'ERC al govern espanyol per la sisena pròrroga de l'estat d'alarma per 15 dies més.

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, assegura que aquest pacte només té en compte un dels 40 punts que el president de la Generalitat, Quim Torra, reclamava. Per això, considera que “és un acord que pot ser legítim per a ERC però que clarament és molt insuficient per a JxCat”.

Des del partit insisteixen en que es torna a parlar "d'autoritat competent delegada". En aquest sentit, Borràs veu que "hauria de ser normal" el retorn de competències un cop acabi l'estat d'alarma. Fet que veu diferent el partit republicà ja que una de les condicions per la qual ERC hi ha donat suport és pel retorn d'aquestes a la fase 3. L'estat d'alarma s'allarga 15 dies i “es parla de la fase 3 quan molt probablement Catalunya no es trobarà en aquesta fase abans de 15 dies”, assegura la diputada de JxCat.

La diputada catalana ha volgut deixar clar que aquest pacte no és un "acord de govern", sinó, un "acord de partits".

Considera que aquest acord no té en compte la ciutadania i que és "una oportunitat perduda" ja que hi ha moltes qüestions, referides a les persones, de les quals no se'n parlen com és el cas de quan es cobraran els ERTO o de quines seran les ajudes per les PIMES.

Tot i això, Borràs afirma que respecta la decisió d'ERC però que "ens sorprèn molt que després de com ha actuat el Govern espanyol, manllevant les competències a la Generalitat, es continuïn fent acords que són clarament insuficients per a Catalunya”.

"El Govern de Pedro Sánchez ha perdut tota credibilitat com ja es va poder veure en la gestió de la darrera pròrroga amagant els pactes a uns i altres socis de votació”, ha conclòs Borràs.