El kimchi és un plat tradicional coreà elaborat amb verdures fermentades. En general, conté col de cabdell i condiments com a sucre, sal, ceba, all, gingebre i xili. També pot presumir d'altres verdures, com a rave, api, pastanaga, cogombre, albergínia, espinac, cibulet, remolatxa i brots de bambú.

Encara que el kimchi generalment es fermenta durant uns dies o unes quantes setmanes abans de poder degustar-lo, es pot menjar fresc o sense fermentar immediatament després de la seva preparació. És un plat que ofereix molts beneficis per a la salut.

Sirviendo KimchiEl kimchi porta entre els seus ingredients una gran quantitat de verdures que el converteixen en molt nutritiu

Gran aportació de nutrients

El kimchi està ple de nutrients i és baix en calories. Per si sol, la col de cabdell, un dels ingredients principals del kimchi, conté vitamines A i C, almenys 10 minerals diferents i més de 34 aminoàcids. Com que el kimchi porta diverses verdures verdes, com la col de cabdell, l'api i els espinacs, també aporta els nutrients d'aquests aliments. Inclou també vitamina K, que juga un paper important en moltes funcions corporals, inclòs el metabolisme ossi i la coagulació de la sang.

Conté probiòtics

El procés d'alleto-fermentació al que se sotmet el kimchi el fa particularment únic. Es produeix quan un midó o sucre es converteix en alcohol o àcid per organismes com a llevat, floridura o bacteris. L'alleto-fermentació utilitza el bacteri Lactobacillus per descompondre els sucres en àcid làctic, la qual cosa li dona al kimchi la seva acidesa característica. A més, permet que creixin els probiòtics, vinculats a la prevenció i el tractament de diverses afeccions.

Redueix la inflamació

Els probiòtics i compostos actius en el kimchi i altres aliments fermentats poden ajudar a combatre la inflamació crònica de l'organisme, a través de la reducció d'enzims que afavoreix aquest procés tan perjudicial per a la salut en general.

Pot ajudar a perdre pes

El kimchi fresc i fermentat és baix en calories. A més, ajuda a disminuir els nivells de glucosa en sang, redueix el percentatge de greix corporal i té un alt contingut de fibra i probiòtics.

BásculaIndependentment de la seva forma de preparació, el kimchi ajuda a perdre quilos

Prevé les infeccions per fongs

Els probiòtics del kimchi i els bacteris fruit de la seva fermentació poden ser útils a l'hora de prevenir les infeccions per determinats fongs. És el cas de les infeccions vaginals causades pel fong Càndida, que pot estar desenvolupant resistència als antibiòtics. Diferents estudis han conclòs que certes soques de Lactobacillus són eficaces en la lluita contra la Càndida, ja que tenen propietats antimicrobianes.