Els bolets són un aliment molt ric en nutrients i aminoàcids essencials, que aporta poques calories i amb un alt poder saciant. Hi ha en moltes formes, mides i colors diferents. Durant molts anys s'han utilitzat per condimentar els plats en diferents cultures. Els tipus més comuns comestibles són el shiitake, el bolet blanc, el xampinyó, el rovelló o el maitake.

No contenen greix, són baixos en sodi i no tenen colesterol. Són una bona font dels següents nutrients.

Antioxidants

Els antioxidants ajuden a protegir el cos dels radicals lliures nocius que poden causar afeccions com|com a malalties cardíaques i càncer. També el protegeixen contra els danys causats per l'envelliment i reforcen el seu sistema immunològic. Els fongs|bolets són rics en un antioxidant anomenat seleni. De fet, són la millor font de mineral al passadís de productes.

Beta glucano

El beta glucano és una forma de fibra dietètica soluble que s'ha relacionat estretament amb la millora del colesterol i la salut del cor. També pot ajudar el seu cos a regular el sucre en sang, reduint el risc de diabetis tipus 2.

Vitamines B

Els bolets són rics en vitamines B: riboflavina, niacina i àcid pantotènic. La combinació ajuda a protegir la salut del cor. La riboflavina és bona per als glòbuls vermells. La niacina és bona per al sistema digestiu i per mantenir una pell guareix. L'àcid pantotènic és bo per al sistema nerviós i ajuda el cos a produir les hormones que necessita.

Bolets en cistellaLes vitamines B que tenen els bolets redunden en molts beneficis per a la salut

Coure

El coure ajuda el seu cos a produir glòbuls vermells, que s'utilitzen per subministrar oxigen a tot el cos. El mineral també és important per a altres processos del cos, com el manteniment d'ossos i nervis sans.

Potassi

El potassi és extremadament important quan es tracta de la funció cardíaca, muscular i nerviosa. Hi ha aproximadament tant potassi en 2/3 de tassa de bolet Portobello cuit com en un plàtan mitjà.

Però no només això, un equip del Departament de Medicina Psicològica i el Departament de Bioquímica de la Facultat de Medicina Yong Loo Lin de la Universitat Nacional de Singapur (NUS) va descobrir, tal com va quedar recollit en l'estudi The Association between Mushroom Consumption and Mild Cognitive Impairment: A Community-Based Cross-Sectional Study in Singapore, (L'associació entre el consum de bolets i el deteriorament cognitiu llevi: un estudi transversal de base comunitària a Singapur ) que les persones grans que consumin més de dues porcions (al voltant de 150 grams) de bolets a la setmana poden tenir un 50% menys de probabilitats de tenir deteriorament cognitiu lleu.