Bèlgica ha afegit a Madrid i Balears a la llista de zona "taronja", per a les quals es recomana que els turistes que tornin facin quarantena, en la qual ja estaven Girona, Tarragona, País Basc, La Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria. A més, manté la prohibició de realitzar viatges no essencials a Barcelona, Lleida, Osca i Navarra.

També va incloure aquest dimecres en la seva llista taronja diferents zones de França i la província de Vukovar-Syrmia (Croàcia). El web del servei d'Exteriors belga estableix una classificació entre zones verdes -a les quals no s'apliquen restriccions de viatge- zones taronges, per a les quals recomana extremar la vigilància i fer quarantena o passar un test de Covid, i zones roges a què no està permès desplaçar-se. El Ministeri d'Afers Estrangers revisa diàriament el codi de colors sobre la base de les informacions dels experts de salut pública.

Des de l'1 d'agost cada persona que torni a Bèlgica de l'estranger o que desitgi passar més de 48 hores al país ha d'omplir un formulari d'identificació amb informació sobre el lloc de procedència, el mitjà de transport utilitzat per entrar a Bèlgica i altres detalls.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat