El govern de Bèlgica ha prohibit els viatges no essencials a Barcelona i Navarra per l'actual situació de la pandèmia de coronavirus en aquestes regions. Així ho confirma l'última actualització del Ministeri d'Afers Exteriors publicada aquest dissabte.

Fa així extensives les restriccions del 25 de juliol, que ja prohibien als ciutadans belgues els viatges turístics a Lleida i Osca. A més, la normativa del govern de Bèlgica també obliga a realitzar una quarantena obligatòria a tots els viatgers que tornin d'aquestes regions de l'estat espanyol, i a realitzar-se una prova PCR per saber si s'han infectat amb el coronavirus.

Les restriccions de Bèlgica per la Covid-19

El govern belga justifica aquestes restriccions amb la informació que tenen des del sistema de salut pública, i que actualitzen diàriament a les 16h. 

A partir d'aquestes dades, Bèlgica estableix un codi de colors per explicar les restriccions en cada país: verd pels països on es pot viatjar amb normalitat, taronja pels que cal quarantena o prova PCR, i vermell on es prohibeix viatjar si no és estrictament essencial.

A part de Lleida, Barcelona, Osca i Navarra, les prohibicions de turisme inclouen també algunes zones de Bulgària, Romania, Maiena (França), Ginebra (Suïssa) i Leicester (Regne Unit).

 

turisme aeroport Prat coronavirus EFEL'aeroport del Prat, inusualment buit un mes d'agost a causa de la pandèmia. / EFE

A més, totes les persones que tornin d'un zona vermella hauran de fer quarantena obligatòria i sotmetres a una prova per detectar si porten el coronavirus.

"A partir de l’1 d’agost, totes les persones que tornen a Bèlgica i totes les persones que viatgen per Bèlgica hauran d’omplir un formulari d’identificació", afegeix també el Ministeri d'Assumptes Exteriors en la seva pàgina web.

Cau el turisme

Bèlgica no és l'únic país que ha imposat restriccions en el turisme a Catalunya. Per començar, França ja va recomanar no viatjar a Catalunya el 24 de juliol, i el Regne Unit ha tornat a aplicar quarantena a tots els viatgers que tornin d'Espanya.

La llista de països és llarga, i això en definitiva s'ha traduït en un gran impacte en el sector turístic nacional. La pandèmia del coronavirus ha deixat a mig gas l'aeroport del Prat. En plena operació sortida per les vacances d'estiu, el trànsit aeri d'aquest dissabte 1 d'agost és la meitat del que era l'any passat. En concret, hi ha 419 vols, un 58,3% menys que els 1.003 que van volar l'1 d'agost de 2019.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat