El Banc de Sang i Teixits (BST) ha fet aquest dijous una crida a donar sang davant la caiguda de donacions del 15% que ha provocat l'actual cinquena onada de la pandèmia. Segons ha informat el banc en un comunicat, faran falta al voltant de 40.000 donants els mesos de juliol i agost per atendre les necessitats dels hospitals catalans, ja que la demanda ha augmentat en un 10% pel que fa a l'estiu de 2019.

Per això, el Banc de Sang ha llançat la campanya "Viu i fes viure", amb la qual busquen augmentar les donacions abans de les vacances d'estiu. Com a part de la campanya, els donants rebran una bossa amb el lema de la mateixa i un quadern amb activitats per a adults, elaborat en col·laboració amb l'editorial Blackie Books. A més, en aquesta primera meitat de l'any, han donat sang 130.000 persones, un 5% més que el 2019.

Es pot donar sang durant tot l'estiu


A la tradicional caiguda de donacions com a conseqüència de les vacances d'estiu de prop del 30% se li ha sumat la situació derivada de la pandèmia, per la qual cosa el Banc ha fet una crida a augmentar les donacions. Durant tot l'estiu es podrà donar sang als 12 grans hospitals catalans i es faran al voltant de 200 campanyes itinerants a Catalunya. El Banc de Sang també necessita unes 1000 donacions per dia per poder assolir la demanda.

Segons ha informat el banc en el citat comunicat, aquest any s'ha reduït a prop de la meitat el nombre de persones que dona sang per primer cop. Pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, tingui una edat compresa entre els 18 i els 70 anys, pesi més de 50 quilos i, en cas de ser dona, no estigui embarassada. Es recomana demanar cita prèvia per evitar aglomeracions i garantir les distàncies.

Promocions per animar la donació de sang

Abans de marxar de vacances, el Banc de Sang convida a tothom a donar sang i endur-se una bossa d'estiu per omplir-la de coses bones, per exemple, un quadernet d'activitats per a adults, elaborat en col·laboració amb Blackie Books. Aquest any, l'editorial s'ha sumat a la causa de la donació de sang i ha preparat una petita versió, especial per als donants.

Alguns cantants com Lildami, Suu, Xarim Aresté o grups musicals, com Hotel Cochambre, també faran difusió de la necessitat de donar sang en els seus concerts d'aquest estiu i a través de les xarxes socials. El Banc de Sang ha elaborat una llista de cançons de Spotify per escoltar durant els 15 minuts que dura una donació de sang. A més, també s'ha fet un vídeo per promocionar la donació de sang. 

 

Imatge principal: Una bossa de sang / ACN