El Banc de Sang, com passa cada any després de les festes de Nadal, necessita existències. Calen 10.000 donacions per aconseguir reserves de sang suficient per a deu dies (ara només n'hi ha per a cinc). Amb l'objectiu d'aconseguir-les, avui comença la vuitena edició de la Marató de Donants de Sang, iniciativa que s'estendrà fins al 15 de gener als principals hospitals catalans i punts de donació específics a diferents ciutats.

A diferència d'edicions passades, aquesta convocatòria es troba amb les dificultats que planteja a la seguretat sanitària la pandèmia de la Covid-19. Per adaptar-la a la nova situació s'ha renunciat a activitats que congregaven molta gent, s'ha implantat la reserva prèvia i s'han ampliat els horaris de donació. Les donacions es poden fer als principals hospitals de Catalunya, i punts específics com el Portal Eixample, a Barcelona, al Teatre Municipal de Girona o el Palau de Congressos de Tarragona. També hi haurà autobusos que acudiran a algunes poblacions. Consulta aquí on es pot donar.

Campanya excepcional

L'excepcionalitat de l'edició d'enguany es reflecteix  en el lema de la marató: "Donar sang és una altra pel·lícula", així com en la seva ambientació, al cinema, amb catifa vermella i crispetes incloses per als donants, i en la seva campanya de comunicació, tràilers d'històries de donació que es poden veure al web Donarsang.gencat.cat.


 

Enguany les donacions són encara més necessàries a causa de la pandèmia. El 15% de les donacions de sang a Catalunya han servit per fer transfusions a pacients de Covid-19 que ingressaven molt baixos de ferro als hospitals, especialment a l'abril i maig. Cal recordar que haver passat la Covid o haver-se vacunat no és impediment per fer una donació de sang.