La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, considera que el pla que el Ministeri de Sanitat ha elevat a ordre ministerial d'obligat compliment per confinar perimetralment Madrid i nou municipis més de la Comunitat "destrossa Madrid sense criteri".

En declaracions a Esradio, Ayuso ha assegurat que Madrid ja té "un pla molt clar" que "està funcionant per ell mateix" i que passa per "detectar qui està contagiant" i permetre que "el 99% restant" actuïn amb normalitat.

Segons Ayuso, el govern espanyol té "pressa per imposar-ho tot", però la Comunitat creu que cal trobar "fórmules intermèdies" per no "tancar-ho tot".

Segons Ayuso, la fórmula que funciona és la que s'implanta als Estats Units: "Tests ràpids, quarantena i que la vida segueixi". "No sé si és perquè això funciona, si té a veure amb Catalunya", ha dit, però "jo no cauré a deixar intervenir una autonomia amb la justificació del consens".

Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid, els paràmetres del Ministeri "estan fets perfectament perquè només s'apliquin a la Comunitat de Madrid". L'acord del Consell Interterritorial, ha dit, no pot "imposar res" a Madrid i per tant el seu govern ho està "estudiant" amb els serveis jurídics.

La publicació al BOE

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat l'ordre del Ministeri de Sanitat que obliga a confinar Madrid i nou municipis més. L'ordre restringeix la mobilitat a municipis de més de 100.000 habitants que superin una incidència acumulada de més de 500 casos per 100.00 habitants, tinguin més d'un 10% de PCR positius i un índex d'ocupació de les UCI superior al 35%.

A la pràctica afecta només Madrid, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles, Parla i Torrejón de Ardoz. El text especifica que és "d'obligat compliment" per a totes les comunitats i ciutats "amb independència del sentit del seu vot" —Madrid hi va votar en contra. També concreta que les mesures s'han d'aplicar en un termini de 48 hores.