La presència de sal als aliments és un fet natural. Les persones solem preferir sal als aliments perquè tinguin sabor, però des de fa molts anys sabem que la ingesta excessiva de sal porta les persones a patir hipertensió arterial, la qual cosa és perjudicial per al seu benestar.

Segons diverses investigacions, un alt consum de sal als aliments pot fer que les condicions de salut dels individus es deteriorin en gran manera. No només la pressió arterial alta, sinó també el consum d'alts nivells de sal poden causar complicacions cardíaques. Tanmateix, els metges han prescrit que la sal en la dieta pot tenir alguns avantatges per a la salut que poden tenir un impacte positiu en les condicions de salut de les persones.

Avantatges d'utilitzar sal en la dieta

-La sal ajuda a controlar els nivells de sucre en sang millorant així la sensibilitat a la insulina.

-La sal pot actuar com un antihistamínic natural, és a dir, millorar una reacció al·lèrgica o garantir la prevenció d'un atac d'asma.

-La ingesta de sal ajuda a mantenir el pH adequat de l'estómac.

-També ajuda al cos a funcionar correctament en permetre que els nervis i els músculs funcionin adequadament.

-A més, la ingesta de sal en la dieta també pot regular la pressió i el volum de la sang.

A part de tots aquests factors beneficiosos, la ciència mèdica ha enumerat certs inconvenients de la ingesta de sal que poden afectar les condicions de salut. A continuació s'enumeren alguns dels factors negatius de la ingesta excessiva de sal.

Cullera salMalgrat que la sal s'ha de consumir amb moderació, convé conèixer els pros i els contres del seu consum

Desavantatges de la sal

-Encara que el nivell de sal pot regular la pressió arterial, la ingesta excessiva de sal provoca un augment considerable de la pressió arterial que afecta les condicions de salut.

-Les persones també poden patir hipertensió i insuficiència cardíaca a causa del consum excessiu de sal als aliments.

-Una dieta salada incrementa les possibilitats de patir un càncer d'estómac, càlculs renals o obesitat.

-La ingesta d'una quantitat excessiva de sal condueix a una retenció de líquids que pot provocar una insuficiència cardíaca.

-La ingesta de sal pot provocar una tendència a l'obesitat i una propensió més alta a patir demència vascular.

-L'osteoporosi també és un altre perill que pot presentar-se a causa de la ingesta de sal als seus aliments.

En tot cas, la medicina avui dia recomana àmpliament que es redueixi el consum de sal en la dieta per mantenir la pressió arterial i una vida saludable en general.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat