Europa ha registrat un augment de casos setmanals de coronavirus per primera vegada en mesos. La detecció ha coincidit amb l'obertura de fronteres en la majoria de països i amb el fet d'haver deixat enrere el confinament. El fet que hagin aparegut més casos en els últims dies ha posat en estat d'alerta l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Des de l'organització exposen que hi ha hagut rebrots "molt significatius" en 11 països, tot i que no han volgut especificar quins són. Segons el director regional, Hans Henri Kluge, les advertències sobre el risc de rebrot s'havien convertit en una realitat. L'objectiu ara, diu, és controlar-ho perquè els sistemes de salut europeus no arribin "al límit".

Segons ha exposat l'organització, s'han registrat 2,6 milions de casos de coronavirus i 195.000 morts a Europa. Així posen de manifest que gairebé 20.000 nous casos i més de 700 morts es registren diàriament. 

"Durant setmanes, s'ha parlat sobre el risc de rebrot a mesura que els països s'anaven desconfinant", detallava Kluge en roda de premsa.

En aquest sentit, posava de manifest que països com Polònia, Alemanya, Espanya i Israel havien detectat brots associats a les mines de carbó, escoles o indústries alimentàries. 

Ara bé, Kluge ha advertit que caldrà preparar-se per la tardor perquè la segona onada de coronavirus podria coincidir amb la grip estacional. D'aquesta manera, ha recordat que encara no existeix una vacuna o tractament efectiu contra el virus.