El Departament de Salut estudia els casos acumulats que han donat positiu a través de PCR o test ràpid cada setmana. El resultat, que també inclou els sospitosos, es recullen en el servei de vigilància i s'ha pogut detectar que s'ha incrementat en un 76,6% respecte la setmana anterior a la comarca del Barcelonès. Aquesta engloba tota l'Àrea Metropolitana i, tenint en compte l'alt grau de densitat, la dada de casos és esperançadora tot i el percentatge: 11 per cada 100.000 habitants. Per fer-nos una idea més il·lustrativa, al Segrià s'han registrat 256 contagiats per cada 100.000.

En total, al Barcelonès s'han comptat 259 positius per coronavirus del 29 de juny al 5 de juliol. Els repunts més significatius han ocorregut a Sants-Montjuïc, on la incidència ha crescut fins a 14 casos per cada 100.000 habitants. Les dades es poden consultar amb la darrera hora des del portal Dades Obertes de Catalunya. Des del principi de la pandèmia, la ciutat de Barcelona acumula 15.453 casos positius de coronavirus confirmats, el 21% són persones que viuen en residències de gent gran, en total 3.231 casos.

Replicar el model del Segrià a d'altres nuclis, en el cas d'una incidència significativa, comporta conseqüències que cal preveure. En declaracions a Aquí Cuní a Ser Catalunya, el doctor i cap de malalties infeccioses de la Vall d'Hebron, Benito Almirante, avisa: "Hem d'estar preocupats perquè el virus segueix entre nosaltres. El que passa és que aquests rebrots que hi ha estan relacionats molts d'ells amb condicions socials i laborals deficients". I conclou sobre els confinaments d'ara endavant: "Això ha de tenir un temps limitat perquè no es pot abordar amb vuit, dotze setmanes".

No obstant, la incidència pel que fa als barris més afectats de Barcelona és de 10 per 100.000 i els casos de coronavirus a Sants-Montjuïc, Sant Martí i Sant Andreu s'han triplicat, s'han duplicat a Horta-Guinardó i han augmentat en tots els districtes de la ciutat excepte a Nou Barris. Xifres a tenir en compte comparades amb dies anteriors però quantitativament menors.