La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que la situació al Segrià "no és exactament la mateixa" que al març o l'abril, però preveu que els casos creixin els propers dies, perquè "les mesures no tenen efecte d'avui per a demà".

La consellera ha explicat a Catalunya Ràdio que d'aquí 7 dies es podrà veure si s'ha estabilitzat una mica la tendència i "com evolucionen" les mesures preses. En tot cas, en la línia del que ja va dir diumenge, ha reconegut que no es pot descartar res.

Vergés ha constatat que hi ha transmissió comunitària, i per això s'ha actuat. En el cas de la Segarra, en canvi, ha dit que la situació està "molt estable" i no és comparable amb la del Segrià.

Ampliació del confinament

Sobre una possible ampliació del confinament de la comarca més enllà dels 14 dies, la titular de Salut ha indicat que "no es pot descartar res" i ha matisat que quan faci una setmana del confinament es farà "una revisió de la situació".

Vergés ha demanat que es redueixi l'activitat social del Segrià al mínim tenint en compte que dissabte ja va anunciar que es prohibien les reunions de més de 10 persones, tant en l'àmbit privat com en el públic.

El confinament del Segrià

Dissabte al matí, després d'una reunió d'urgència amb el Procicat, el Govern va decidir confinar el Segrià a conseqüència dels creixents rebrots de coronavirus. La comarca està confinada des de dissabte a les 12 del migdia i només s'hi permeten les entrades i sortides per motius laborals i sempre amb un certificat d'autoresponsabilitat.

Mossos Segrià confinament - Mossos

Un dels controls que els Mossos han instal·lat a les carreteres per vigilar les entrades i sortides de la comarca / Twitter @mossos

No complir el confinament suposa multes que poden oscil·lar entre els 100 i els 600 euros, tal com va explicar el conseller d'Interior, Miquel Buch, diumenge.