Malgrat la creença cada vegada més estesa que els hidrats de carboni o carbohidrats produeixen més perjudicis que beneficis, ni tots no són iguals ni se'n parla com cal en moltes ocasions. Amb l'auge cada vegada més gran de tota mena de dietes, els carbohidrats han estat injuriats malgrat que són nutrients molt necessaris per gaudir d'una bona salut. El que sí que cal tenir clar és que no tots els hidrats de carboni són iguals. Els processats i refinats tenen un valor nutritiu menor que els no processats i, d'entre aquests, els integrals són els més aconsellables.

No tots els hidrats de carboni són iguals

Per tombar el mite que els hidrats de carboni no són bons per a la salut, te'n proposem alguns dels més saludables i convenients perquè la teva dieta diària sigui tan equilibrada com nutritiva. Pren nota d'alguns dels aliments que en porten i que hauries de tenir en compte de manera regular.

Civada

Es pot adquirir en diverses varietats, totes elles saludables, entre les que destaca el seu format integral. Una tassa de flocs de civada té uns 30 grams de carbohidrats i uns altres 5 tant de fibra com de proteïna. Així mateix, la civada integral és ideal per a la salut cardiovascular.

Blat de moro

Podem consumir-lo com a guarnició o des de la panotxa. Uns 100 grams d'aquest cereal contenen uns 25 grams d'hidrats i 3 de proteïna. És un vegetal que ajuda a mantenir el nivell de sucre a la sang i és beneficiós per al control de la pressió arterial.

Remolatxa

Crua o cuita, la remolatxa és un aliment molt recomanable. Rica en vitamina A, calci, potassi i àcid fòlic, una tassa d'aquest vegetal de sabor dolç pot contenir uns 15 grams de carbohidrats i resulta molt beneficiós per a la salut coronària.

Remolatxa

Quinoa

És un pseudocereal ric en potassi, fòsfor i magnesi. Una tassa de quinoa té uns 40 grams d'hidrats i gairebé 10 de proteïnes. A més es tracta d'un aliment indicat per a les dietes de pèrdua de pes i les seves propietats ajuden a controlar el nivell del sucre a la sang.

Dàtil

La quantitat de varietats de dàtils existents és molt gran, encara que totes elles són molt dolces. És un fruit ric en carbohidrats, fibra, potassi, vitamina A, fòsfor i calci. Així mateix, és beneficiós per combatre l'estrès, l'insomni i el colesterol.

Dátil

Poma

Una poma d'una mida mitjana conté uns 25 grams d'hidrats de carboni. Són riques en fibra, potassi i vitamines A i C. Diversos estudis científics les assenyalen com a posseïdores de propietats anticancerígenes.

Mango

Una tassa d'aquesta fruita tropical tallada a rodanxes ens aporta uns 25 grams de carbohidrats. És molt rica en fibra, potassi i vitamines A i C. Protegeix la pell i les mucoses, i també aporta fortalesa a músculs i ossos.