Tenir una pell amb bon aspecte i que gaudeixi de salut no és només un assumpte estètic, encara que, qui més qui menys, desitgi tenir una pell radiant i a poder ser sense gaires arrugues. Els netejadors facials, les cremes, les màscares o els sèrums són alguns dels productes en què inverteix cada vegada més gent, amb l'important cost que suposen.

El cert és que no estan de més en alguns casos, però també cal dir que es pot cuidar la pell amb un mètode menys costós per a la butxaca: una alimentació adequada. I és que hi ha determinats aliments que gràcies al col·lagen que contenen suposen un perfecte remei per evitar, en la mesura possible, l'envelliment de la pell.

Pell

El col·lagen passa per ser la proteïna més abundant en el cos de les persones i es troba a la pell, els músculs, els ossos i en altres teixits. És important per a la salut de les articulacions i en el manteniment d'una pell elàstica i de bon aspecte. Així, segons van passant els anys, el nostre organisme produeix menys col·lagen de manera natural i això fa que se'ns noti el progressiu envelliment.

Per això, és important conèixer quins aliments dels que tenim a mà ens poden aportar el col·lagen necessari perquè la pell presenti el seu millor aspecte. Aquests són alguns dels més recomanats:

Tomàquets

Els tomàquets contenen alts nivells de vitamina C necessària per a la producció de col·lagen. També contenen licopè antioxidant, que és conegut per protegir la pell del dany solar i la descomposició del col·lagen.

Cítrics

Per sorprenent que sembli, hi ha altres fruites i verdures que tenen més vitamina C que els cítrics, però tot i així són una font important de la mateixa. Un parell de taronges diàries tenen vitamina C més que suficient com perquè la nostra pell es beneficiï del seu consum.

Ous

Cuinats de qualsevol manera. Però sobretot gràcies al seu rovell, els ous són un aliment que et permetrà que la teva pell i fins i tot el teu cabell i les teves ungles lluin millor a causa del seu col·lagen. A més, la clara conté aminoàcids que produeixen també col·lagen.

Pollastre

Com en el cas de la clara d'ou, el pollastre té tots els animoácids necessaris per produir col·lagen. A més, com a carn blanca que és, es pot prendre totes les vegades que es vulgui al llarg de la setmana.

Llegums

Conté molts minerals i proteïnes que ajuden a tenir una bona pell. En concret, els cigrons són especialment bons per a la síntesi de col·lagen perquè són rics en zinc i vitamina C.

Cigrons

Ostres

Tan delicioses com desitjades, les ostres són un aliment procedent del mar que contenen alts nivells de coure que és un altre mineral que ens ajuda a crear col·lagen.

Baies

Maduixes, mores, gerds, nabius... totes elles contenen una gran dosi de vitamina C que fa meravelles a la pell. També tenen àcid elágic que és un polifenol que protegeix del dany dels rajos ultraviolat.