Juntament amb la Dieta Mediterrània, la Dieta Nòrdica és una de les més lloades pels científics i nutricionistes de tot el món. Així va quedar de manifest en un informe publicat per l'Organització Mundial de la Salut en el qual es concloïa que prevenia les malalties cardiovasculars, la diabetis, l'obesitat i la inflamació crònica.

No gaudeix de tants estudis com la Mediterránea ni és tan coneguda a nivell mundial, però seguir-la pot tenir també importants beneficis. Potser estem menys acostumats a alguns dels seus aliments, però en general, la podem seguir perfectament.

Se circumscriu a països del nord d'Europa com Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Islàndia i Suècia, encara que cada vegada té més adeptes a tot el món. En general, inclou una gran quantitat de verdures i fruites, cereals integrals i més peix que carn. Si vols seguir-la aquests aliments no poden faltar a la teva nevera.

Oli de canola

És potser l'aliment més polèmic, perquè en realitat parlem de l'oli de colza, que no té gaire bona fama a Espanya -pel cas del mateix nom dels anys 80-, encara que a Europa sigui un dels més consumits. El cert és que té millors propietats el d'oliva, però és perfectament apte per al consum humà i segons es dedueix de molts estudis, té beneficis per a la salut del cor.

OliL'oli de canola forma part de la Dieta Nòrdica

Rugbrod

Al nord són molt típics els pans de color fosc, generalment elaborats a partir de farina de sègol, durs al paladar i densos, però plens de fibres, així com de vitamines, minerals i antioxidants. El rugbrod és un pa de sègol danès elaborat a partir de massa mare i es pot adquirir també aquí amb bastanta facilitat.

Nabius

L'origen d'aquesta fruita és americà, però el seu cultiu i consum a Europa està molt estès. És un aliment de molt interès en els països nòrdics, com demostra la gran quantitat de receptes que tenen elaborades a partir d'ell. Conté antioxidants i té beneficis provats per al sistema circulatori.

El salmó

Igual com altres peixos grassos, és molt ric en omega 3. Es pot dir que és l'ingredient estrella de la cuina nòrdica, pel gran consum que hi ha en aquells països. Entre els seus beneficis destaca la millora de la funció cerebral així com les seves propietats antiinflamatòries.

salmon 518032 1920El salmó millora la funció cerebral dels qui el consumeixen

Nous

Un aliment molt utilitzat en postres i com a snack al llarg del dia. És ric en zinc, coure, potassi, vitamina E, niacina, antioxidants i greixos monoinsaturats i poliinsaturats.