Dormir bé és realment important per a la salut en general. Pot reduir el risc de desenvolupar certes malalties cròniques, mantenir el cervell sa i estimular el sistema immunològic. En general, es recomana dormir entre 7 i 9 hores ininterrompudes cada nit, encara que no tothom pot dormir ni de bon tros aquelles hores.

Existeixen diverses estratègies per aconseguir un bon son. Entre elles hi ha el realitzar canvis en la dieta, ja que alguns aliments i begudes tenen propietats, que afavoreixen poder dormir bé. A continuació veurem alguns d'ells.

Dona dormintSón moltes les persones que tenen problemes per dormir bé

Ametlles

Les ametlles són una excel·lent font de molts nutrients, entre els quals destaquen el fòsfor, la riboflavina i el manganès, entre d'altres.

Però les ametlles també poden ajudar a millorar la qualitat del son. Això es deu que les ametlles, juntament amb altres tipus de fruita seca, són una font important de melatonina. La melatonina regula el nostre rellotge intern i li indica al cos que es prepari per dormir.

Les ametlles, com a excel·lent font de magnesi, pot ajudar a millorar la qualitat del son, especialment per als qui pateixen insomni.

Gall dindi

El gall dindi compta amb algunes propietats que expliquen per què algunes persones diuen sentir-se cansades després de menjar-lo o pensen que produeix somnolència. La raó és que conté triptòfan, un aminoàcid que augmenta la producció de melatonina.

La proteïna del gall dindi també pot contribuir a la seva capacitat per promoure el descans. Consumir quantitats moderades de proteïnes abans d'ajeure's s'associa amb una millor qualitat del son, fins i tot amb despertar-se'n menys durant la nit.

Kiwis

Els kiwis són una fruita baixa en calories i molt nutritiva. I els kiwis també poden ser un dels millors aliments per menjar abans de ficar-se al llit. Els efectes dels kiwis que promouen el son s'atribueixen a la serotonina. La serotonina és una substància química del cervell que ajuda a regular el cicle del son. Així mateix, alguns estudis han revelat que els antioxidants antiinflamatoris dels kiwis, com la vitamina C i els carotenoides, poden ser en part responsables dels seus efectes que afavoreixen el son. Per tot això, menjar un o dos kiwis mitjans abans de ficar-se al llit pot ajudar a agafar el son més ràpid i romandre adormit durant més temps.

Kiwis

La serotonina dels kiws promou el son

Camamilla

La camamilla és una infusió d'herbes que pot oferir diversos beneficis per a la salut. Se'l coneix per les seves flavones. Les flavones són una classe d'antioxidants que redueixen la inflamació que sovint condueix a malalties cròniques, com les malalties cardíaques.

Però més en concret, la infusió de camamilla conté apigenina. Aquest antioxidant s'uneix a certs receptors al cervell que poden provocar somnolència i reduir l'insomni.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat