Cada vegada són més els estudis que estableixen vincles entre l'alimentació i l'estat d'ànim i fins i tot que arriben a demostrar que una dieta saludable pot millorar notablement els símptomes de la depressió, com va demostrar aquesta investigació duta a terme per experts de diferents universitats australianes que van aconseguir que un grup de persones diagnosticades amb depressió de moderada a severa experimentessin una clara millora després de canviar els seus hàbits alimentaris durant dotze setmanes.

Les dietes saludables destinades a millorar aquesta patologia han d'incloure els següents nutrients: seleni, els nivells baixos del qual s'han relacionat amb una incidència de depressió més gran|important; vitamina D, que s'associa amb trastorns de l'estat d'ànim, igual com una alimentació que no aporti suficient omega 3. Els antioxidants, que combaten els radicals lliures i tenen un efecte positiu en els trastorns psicològics derivats de l'estrès; la vitamina B, el consum de la qual s'ha relacionat amb una menor incidència de processos depressius i el zinc, que reforça el sistema immunològic i repercuteix també en el nostre estat d'ànim.

Tenint en compte aquestes dades, els següents aliments són totalment recomanables per millorar l'estat d'ànim i combatre la depressió, a més de produir altres beneficis per a l'organisme.

Les nous del Brasil

No s'han de confondre amb les nous que prenen a Europa. Es tracta d'unes llavors d'un arbre anomenat Bertholletia excelsa que són riques en seleni i tenen incomptables beneficis per a la salut a més de la millora de l'ànim. També tenen propietats antiinflamatòries i milloren el funcionament de la glàndula tiroide.

El salmó

Aquest peix es podria considerar un súper aliment. És ric en vitamina D i en àcids grassos omega 3. A més, és també una font natural de triptófano, una hormona que també incideix en l'estat d'ànim. Els beneficis més grans s'obtenen en el seu estat de salvatge, encara que és més difícil de trobar i costa més car.

La civada

És un cereal molt complet, ric en fibra, proteïnes, greixos i carbohidrats, per sobre d'altres tipus de cereals. També proporciona antioxidants mitjançant els polifenols de la seva composició, i té una acció beneficiosa sobre la pressió arterial. Té efecte probiòtic, regula els nivells de sucre i colesterol i alleuja els estats d'ansietat.

Els ocells de corral

La carn d'aquests animals criats a l'aire lliure són una font natural de proteïnes de bona qualitat. El seu valor nutritiu és molt alt i conté els aminácidos essencials que necessita l'organisme. A més, aporten vitamina D i omega 3.

Espinacs

Aquestes verdures de fulla fosca són riques en antioxidants (vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K), a les vitamines del grup B, ferro i en àcid fòlic entre altres nutrients. Té propietats antiinflamatòries, millora l'anèmia i afavoreix el trànsit intestinal. A més, promou el transport d'oxigen a través de la sang, per la qual cosa aporta energia i vitalitat.