La germana de l’exconseller empresonat Josep Rull, Àngels Rull, ha estat designada com a presidenta d’una mesa electoral a les eleccions del 14-F, fet que ha denunciat, ja que ha de cuidar de la seva mare de 88 anys. "Em llencen als lleons", ha declarat. 

El sorteig de l’Ajuntament de Terrassa ha designat Àngels Rull, de 62 anys, com a presidenta d’una mesa electoral, la qual cosa suposaria un risc per la seva mare d’edat avançada i amb problemes de salut, segons ha explicat a El món a RAC1

"Jo en tinc 62 i visc amb la meva mare, que en té 88 i delicats. Ara té problemes respiratoris i hem anat tots amb molta cura. A casa no ve ningú i intento que com menys gent la vegi, millor. I ara m’ha tocat això de la taula. Em llencen als lleons", ha afirmat. 

S'acollirà a les excepcions familiars

Entre les excepcions familiars per evitar ser membre d’una mesa n’hi ha dues que es podrien aplicar en aquest cas i, de fet, ja està preparant les al·legacions.

Una de les excepcions va destinada a aquells que hagin de tenir cura de manera continuada de menors de 8 anys o de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. L'altra empara a aquells que hagin de tenir un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat que per raons d’edat, accident o malaltia no pugui valer-se per si mateix. 

"Presentaré al·legacions, com sigui. A part de per la meva mare, per mi. Penses que si agafes això les conseqüències que té són tremendes. Jo no hi puc anar. No me la puc jugar, ni per mi ni per la meva mare", ha explicat Rull. 

Considera que les mesures de seguretat no seran suficient

D'altra banda, la germana de l'exconseller ha declarat que les mesures de seguretat proposades pel vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, que inclouen tests d’antígens als designats, mascaretes, pantalla facial, guants i gel hidroalcohòlic, no l'han convençut: "Qualsevol hi pot anar i tenir el virus sense saber-ho". "I encara que ens posin molt blindats, és fàcil d’encomanar-s’ho. Fa com por, la gent va entrant, va sortint, s’encanten. El conseller no m’ha convençut gaire, la veritat", ha afegit. 

 

Imatge principal, Josep Rull / Sergi Alcàzar