Després de la polèmica entorn del caos generat a l'aeroport del Prat, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha afirmat aquest dimarts durant la sessió de control al Senat que la Generalitat gestionaria "molt pitjor" aquesta infraestructura. Zoido ha respost la senadora Maria Teresa Rivero (PDeCAT) que li exigia el traspàs d'aquesta competència per a Catalunya, assegurant que la diferència era que l'Estat sí que estaria treballant per arreglar el problema, alhora que la Generalitat estaria aprofitant un "interès partidista", per desviar l'atenció dels problemes i girar-los l'esquena.

"Vostès no saben gestionar. Sincerament, amb la forma que té la Generalitat de gestionar... Allà té els problemes de la sanitat, l'educació, el metro. Des del govern de la nació estem treballant i tots els problemes s'estan resolent. I en poc temps no n'hi haurà cap", ha indicat el ministre de l'Interior a Rivero. El primer ha afegit que s'havia decretat l'alerta 4 davant la situació de caos, i que el secretari d'Estat de Seguretat s'havia reunit amb el govern català. En darrer terme ha afirmat que s'havia incrementat en 50 places la policia i aviat en serien 40 més. "El problema no només és al Prat", ha dit, sinó que també s'hauria produït al d'Adolfo Suàrez (Madrid), Màlaga, Palma, i altres enclavaments de la Unió Europea. 

Així les coses, Rivero ha acusat l'executiu central d'emprar aquest caos com a forma de càstig pel procés sobiranista. "Han dimitit de fer d'Estat per a Catalunya. Vostès estan enfadats perquè tenen un procés que no controlen. No pot ser un aeroport subsidiari i per això en demanem la competència", ha reblat. Finalment ha lamentat que la rapidesa d'acció només s'estaria veient en les querelles a polítics sobiranistes i ha contradit Zoido explicant que els membres del seu govern no estarien assistint a les reunions amb l'executiu català. "És deixadesa política", ha sentenciat la demòcrata. 

Banderes "anticonstitucionals"

Zoido ha acusat la Generalitat de "saltar-se a la torera" la Constitució, en resposta a una pregunta d'ERC sobre la "regressió democràtica" que viu Espanya, a proposta del senador Bernat Picornell. Picornell al·ludia un informe que documentava maltractaments i tortures policials i ha acusat el Govern central de ser permissiu amb l'exposició de banderes anticonstitucionals. Feia referència a una imatge d'aquest dilluns en què diversos ciutadans portaven banderes franquistes a l'entrada de la conferència del president, Carles Puigdemont, a l'Ajuntament de Madrid.

Segons el senador d'ERC, els policies allí presents no van fer res per impedir que es mostressin aquest tipus d'objectes, mentre que recentment, la Policia va expulsar una persona d'un estadi de futbol per portar una estelada. Per això, considerava que la Moncloa té una doble vara de mesurar. "Es comença per donar aire a feixistes i s'acaba amb una querella per comprar urnes i paperetes", ha assegurat, en referència a les accions de la Fiscalia contra la licitació per part de la Generalitat del subministrament d'urnes per a consultes i processos electorals.