"Separatistes terroristes", "no ens enganyen, Catalunya és Espanya" o "alcaldessa dimissió" són algunes de les consignes que s'han sentit aquesta tarda durant la manifestació convocada per l'agrupació feixista de la Falange a les portes de l'acte del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Madrid. La tensió escalava per moments i ha esclatat quan una filera de diputats catalans ha intentat accedir al recinte i la Policia ha hagut de fer una barrera humana per evitar que s'acostessin. 

Cap a les 18 hores de la tarda eren una trentena de persones les qui s'han concentrat davant de l'edifici de Cibeles on el govern català ha presentat l'oferta de referèndum pactat amb l'Estat. Però a la sortida –al voltant de les 19.15– eren gairebé unes cinquanta que onejaven banderes espanyoles franquistes, pancartes contra la independència de Catalunya i fullets reclamant l'absolució dels condemnats per l'atac a Blanquerna l'any 2013. "Lladres", "unitat nacional", "Espanya una i no 51", "Puigdemont a presó per traïdor" o "Rajoy, traïdor, defensa la teva nació", eren les consignes que cridaven a tothom qui sortia del consistori.

Segons un polític català amb qui ha parlat El Nacional, no s'haurien sentit intimidats gràcies que anaven tots junts i la feina de les forces de seguretat de la capital de l'Estat. Així i tot, han intentat no fer cap moviment que portés a la multitud a exaltar-se. Un helicòpter de la Policia ha sobrevolat la porta de l'Ajuntament durant una llarga estona i uns cinc furgons policials estaven aparcats a la vorera del davant. També hi havia una ambulància, i almenys 10 policies que vetllaven perquè els manifestants no s'agitessin.