El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha admès aquest dissabte que el seu departament ha impedit als Mossos d'Esquadra proveir-se de munició de recanvi en tot l'any 2017. Zoido ha justificat la negativa a què l'expedient administratiu que autoritza la compra era incomplet "en estar pendent d'alguns tràmits".

Zoido ha explicat que, davant de l'absència d'aquests tràmits, s'havien demanat explicacions "des del punt de vista tècnic". El ministre ha realitzat aquestes declaracions després que avui s'hagi sabut que Interior no ha permès a Catalunya comprar bales per a les armes dels Mossos.

Zoido ha agregat que una vegada l'expedient estigui complet i tot justificat, ha prosseguit, es procedirà a donar les autoritzacions "oportunes". Ha precisat que els permisos es donaran "en la quantia que els tècnics diguin que s'ha d'adquirir aquesta munició".

El ministre ha assegurat que "ara com ara" els Mossos d'Esquadra no tenen necessitat de munició i que, per al futur, una vegada es complementi l'expedient ja es procedirà a les autoritzacions oportunes.

Preguntat sobre quina documentació faltava, el ministre ha precisat que el que faltaven eren "alguns aclariments que s'havien sol·licitat" i que provocaven que "l'expedient no fos complet".